На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

РАБСТВО - згідно з Конвенцією про рабство, підписаною в Женеві 25 вересня 1926 р., "положення або стан особи, відносно якого здійснюються деякі або всі повноваження, властиві праву власності". Р. є однією з древнейших форм експлуатації людини, широко поширеною аж до кінця XIX в. (відмінено в США в 1863 р., в Іспанії - в 1886 р., в Ефіопії - в 1930 р., в Саудівській Аравії - в 1950 р.). Визнано явищем, ліквідація якого вимагає багатосторонньої міждержавної співпраці. У 1956 р. Женевська конференція представників 43 держав схвалила Додаткову конвенцію про скасування Р., работоргівлі і інститутів і звичаїв. внутрішня зона - зона, розташована в захищеній зоні, доступ в яку обмежується і контролюється, оточена фізичними бар'єрами, що постійно знаходяться під охороною і спостереженням ПП РФ від 19 липня 2007 р. № 456 "Про твердження правив фізичного захисту ядерних матеріалів, ядерних установок і пунктів зберігання ядерних матеріалів". ЮРИДИЗАЦИЯ - 1) придання яким-небудь фактам, відносинам правового статусу; 2) підкреслення юридичної сторони питання, явища. Соколів Іван (перекладач II) - Соколів (Іван) - перекладач другої половини XVIII віку; в "Корисному Звеселянні" 1760 - 1761 рр. надрукував ряд переказів з латинського: з "Міркувань" Сенеки, з "Розмов Еразмових", з Саллюстія; ст. "Про комедії і трагедії і всі драматичні твори"; окремо видав: "Вибрані з язичницьких письменників історії" (2 ч., Санкт-Петербург, 1764 - 1765). ЧЕРВОНИЙ ІНТЕРНАЦІОНАЛ ПРОФСПІЛОК - Профінтерн - міжнародне об'єднання революційних профспілок в 1921 - 1937 рр. Провів 5 конгресів. Сприяв об'єднанню профруху в ряді країн. Діяв фактично під керівництвом Комінтерна.

СТРУКТУРА ФЕДЕРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

- така, що створюється в порядку, визначеному Конституцією РФ, сукупність державних органів, що здійснюють під керівництвом Уряду РФ федеральну виконавчу владу. Засновуючись на пропозиціях Голови Уряду, Президент РФ своїм указом затверджує структуру федеральних органів виконавчої влади.
Первинне, після прийняття Конституції РФ така структура чіткої диференціації не мала і охоплювала федеральні міністерства, державні комітети, комітети, федеральні служби, державні служби, агентства, федеральний нагляд, департаменти (наприклад, податковій поліції) і інш. Відповідно до здійснюваної в РФ реорганізації федеральної виконавчої влади передбачається обмежитися трьома видами федеральних органів виконавчої влади: міністерством, федеральною службою (управлінням) і федеральним наглядом. Відповідно передбачається, що в систему (структуру) федеральних органів виконавчої влади РФ будуть входити федеральні міністерства, федеральні служби і федеральний нагляд Росії.
Нині діюча в РФ С.ф.о.і.в. затверджена Указом Президента РФ від 22 вересня 1998 р. "Про структуру федеральних органів виконавчої влади" з изм. і доп. і від 16 жовтня 2001 р. У неї входять: 1) Уряд; 2) федеральні міністерства (всього 24); 3) державні комітети (10); 4) федеральні комісії (3); 5) федеральні служби (15); 6) російські агентства (9); 7) інакші федеральні органи виконавчої влади (3). Всі федеральні органи виконавчої влади знаходяться у ведінні Уряду. Виключення складають ряд федеральних структур, безпосереднє керівництво діяльністю яких здійснює Президент РФ. Це ті федеральні органи, які знаходяться в юрисдикції Президента (міністерства оборони, внутрішніх справ, закордонних справ, Федеральна служба безпеки, Федеральне агентство урядового зв'язку і інш.). З загального числа федеральних органів виконавчої влади до ведіння Президента віднесене 16: п'ять федеральних міністерств; сім федеральних служб; одне російське агентство, а також федеральні відомства, віднесене до інакших федеральних органів виконавчої влади: Головне управління спеціальних програм Президента РФ, Державна технічна комісія при Президентові РФ і Управління справами Президента РФ.
(В.Ч.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua