На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ФІРМОВА СЕКЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ - Фірмовою секцією організації, що випускає товари народного споживання (далі - фірмова секція), є секція (відділ) великого магазина, створена для реалізації і реклами максимально повного асортименту товарів, що випускається одні або більш організаціями, виробляючими однорідні товари (далі - виробник). Фірмова секція може створюватися як структурний підрозділ організації торгівлі або виробника на умовах здачі торгової площі в оренду у встановленому порядку. У фірмовій секції здійснюється роздрібний продаж товарів тільки даного виробника. ( "Типове положення про фірмову секцію організації. ПІДВІДОМЧІСТЬ - относимость потребуючих державно-владного дозволу суперечок про право і інакших юридичних справ до ведіння того або інакшого державного, суспільного органу або третейського суду, властивість юридичних справ, внаслідок якого вони підлягають дозволу певними юрисдикционними органами. Близькі родичі - дружин, дружина, батьки, діти, усиновлювачі, усиновлені, рідні брати і рідні сестри, дідусь, бабуся, внуки (п. 4 ст. 5 УПК РФ). Земські собори - вищі станово-представницькі установи в Росії сірок. XVI - кінця XVII вв. До складу Земських соборів входили представники вищого духовенства, Боярська Дума, представники провінційного дворянства і городян. На них розглядалися найважливіші загальнодержавні питання. Перший Земський собор був зізваний в 1549 р. Усього відбулося більше за 50 Земських соборів. Це період станово-представницької монархії в Росії. Рухи суспільно-політичні - об'єднання груп населення на основі загальних ідей і цілей. Грають важливу роль в політичній системі, охоплюють різні недержавні і непартійних, частково або повністю політизовані об'єднання, що впливають на владу.

ПРАВОВА ДЕРЖАВА

- стале в буржуазній юридичній літературі антинаукове поняття, що зображає буржуазну державу таким, в якому нібито немає місця свавіллю виконавчої влади і де панують нібито закон і законність. Характерним для теорії П. р. є, разом з вихвалянням буржуазної демократії як нібито "чистой", надкласовою, затвердження пріоритету має рацію над державою, погляд на правокак на щось незалежне від держави і що стоїть над ним (ідеальне П. р.). На будь-якому етапі існування буржуазної держави учення о П. р. були антинауковими ученнями, які умисне і ненавмисно ототожнювали ідеальне П. р. з існуючими, реальними буржуазно-"демократическими" державами в цілях маскування класової суті таких, зміцнення панування буржуазії.
У епоху імперіалізму і пролетарських революций, через поворот імперіалістичної буржуазії від буржуазної демократії до реакції, учення о П. р. відтісняються на задній план сучасними ученнями ідеологів імперіалістичної держави, що обгрунтовують цей поворот до реакції, ломку буржуазної законності, знищення останніх залишків демократичних завоювань мас. Проте і в цю епоху буржуазія багатьох країн використовує демагогичеськи в своїх класових інтересах учення о П. р., вкладаючи в них суто реакційний сенс, прагнучи при їх допомозі упровадити шкідливі ілюзії в маси, замаскувати імперіалістичну суть сучасної буржуазної держави і права.
Учення о П. р. направлені своїм вістрям проти революційного руху робочого класу, а з часу виникнення радянської соціалістичної держави - проти останнього. Не випадково, що старанними пропагандистами теорії П. р. є злі вороги марксизму, СРСР і країн народної демократії - сучасні праві соціалісти. Не випадково і те, що непревзойденним зразком П. р., по запевненнях правих соціалістів, є США, тобто та держава, яка очолює у всьому світі похід сил реакції проти демократії. Подібно до того, як розтлінна агонізуюча буржуазна демократія є живильним середовищем для фашизму, так і сучасні теорії П. р. разом з іншими лжедемократічеськимі буржуазними теоріями є тією димовою завісою, яка призначена, кінець кінцем, сприяти фашизації держави, зображаючи в очах мас цей процес фашизації як процес розвитку П. р.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua