На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ГАРАНТІЇ КОНСТИТУЦІЙНІ - конституційні положення, що забезпечують правовий захист інститутів і принципів, що закріплюються конституцією. До таких відносяться положення Конституції РФ 1993, направлені на забезпечення непорушності конституційного ладу, прав і свобод людини і громадянина, принципів федералізму, розділення влади, верховенства Конституції, конституційної законності, самостійності органів місцевого самоврядування. Непорушність конституційного ладу, прав і свобод людини і громадянина гарантуються положеннями гл. 9 Конституції "Конституційні поправки і перегляд Конституції". Гарантії принципів верховенства. Об'єкти інформації, що становить професійну таємницю - а) лікарська таємниця; б) таємниця зв'язку; в) нотаріальна таємниця; г) адвокатська таємниця; д) таємниця усиновлення; е) таємниця страхування; ж) таємниця сповіді. ЕКОНОМІЧНІ БІЖЕНЦІ - особи, що покидають країну по економічних причинах, через низький рівень життя, безробіття, голоду, і т.п. Такасима (TAKASHIMA) Китайське вторгнення в Японію - Після загибелі в 1281 кит. флоту воїни, що залишилися в живих під командуванням Чан Пака ховалися на про. Такасима. Тут їх атакували зосереджені на про. Кюсю війська під командуванням Сомі Кагесуке. Майже всі китайці були убиті або захоплені в полон, тільки троє з них повернулися на батьківщину. Єпископ - в Російській православній церкві вища духовна особа, представник "білого духовенства". Розділ церковно - адміністративний - територіальної одиниці. Ієрархічне ділення Е. включало в себе патріархів, митрополитів (архієпіскопів) і власне Е.

ПАРЛАМЕНТСЬКЕ ПРАВО

- система конституційно-правових норм, регулюючих статус і організацію парламенту, порядок його формування і діяльності, статус парламентарія. У світовій практиці поняття П.п. відоме вже давно, хоч не у всіх країнах воно іменується саме так. У країнах, де парламент приймає бюджет, інші закони, виконує контрольні і інакші передбачені конституцією функції, П.п. утворить самостійну галузь національної системи права: при цьому в федеративній державі П.п. освічено нормами як федерального законодавства, так і законодавства суб'єктів федерації. У зв'язку з розвитком різних міждержавних і надгосударственних представницьких інститутів розвивається і П.п. в рамках міжнародного права. Основні джерела П.п.: конституції, закони, регламенти і інакші акти парламенту, рішення конституційно-судових органів, парламентські прецеденти, звичаї, традиції, а також в ряді випадків акти глави держави і виконавчої влади.
Найбільш важливі питання організації і діяльність парламенту регулюються конституцією. У основному законі країни, як правило, містяться норми, що встановлюють місце і роль парламенту в системі органів державної влади, компетенцію парламенту і її розподіл між палатами (у випадку, якщо парламент двопалатний), взаємовідношення парламенту з главою держави і урядом, з суб'єктами права законодавчої ініціативи. Нерідко в конституціях зачіпаються і основоположні питання правового статусу парламентаріїв. Норми конституції часто доповнюються і уточнюються в органічних і інакших законах. Особливе місце серед джерел П.п. займають регламенти парламентів (їх палат).
У РФ П.п. перебуває в стадії становлення. Важливим чинником, що впливає на російське П.п., є федеративний пристрій РФ. Відповідно до Конституції РФ суб'єкти РФ самостійно визначають свою систему органів державної влади відповідно до загальних принципів, що встановлюються ФЗ РФ (якого поки немає). Система конституційних і статутних правових норм суб'єктів РФ в сфері, що розглядається регулює відносини, аналогічні федеральним, а також питання взаємодії законодавчих (представницьких) органів суб'єктів РФ з федеральними центром.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua