На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ЖИТЛОВИЙ ФОНД СОЦІАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ - по визначенню Закону РФ "Про основи федеральної житлової політики" від 24 грудня 1992 р. "сукупність всіх житлових приміщень, включаючи житлові будинки, квартири і інакші житлові приміщення, заселених на умовах договору найма і що надаються в межах норми житлової площі, житлові приміщення в комунальних квартирах, спеціалізовані будинки і житлові приміщення в них". Ж. ф. з. і. формується із забезпеченням гласності з державного, муніципального, суспільного житлових фондів, місцевою адміністрацією, державними і муніципальними підприємствами, установами, суспільними об'єднаннями. ФІЗИЧНА ОСОБА - в цивільному законодавстві - суб'єкт цивільного права, що володіє цивільною правоздатністю і обов'язками, окремий громадянин (іноземний громадянин, особа без громадянства), на відміну від юридичної особи, що є колективною освітою. Ф.Л. діє від власного імені. Див. т.ж. ГРОМАДЯНИН. АНОМАЛІЯ - (греч. anomalia нерівність), в трасологической експертизі відхилення від норми загальних закономірностей, неправильність (напр., А. будови зубів). Іоанн Ярославич - Іоанн Ярославич (1300 - 1327), князь Пронський, потім великий князь Рязанський, син великого князя Ярослава Романовича, зайняв, приблизно, рязанский стіл в 1308 р., по убиении в Орді двоюрідного брата його, Василя, після якого залишався старшим в роді рязанских князів. Літописи неясно говорять об убиении Іоанна татарами. - Див. "Повні Збори Російських Літописів" (I, 230; III, 72, 74; IV, 50; V, 218; VII, 201, 243; X, 194). А. Е. Торі - англійська політична партія; виникла в кінці 70-х - початку 80-х рр. 17 в. Виражала інтереси земельної аристократії і вищого духовенства англиканской церкви. Чергувалася у влади з партією вигов. У середині 19 в. на її основі склалася Консервативна партія.

Уміння професійне в ПД

Характерні освоєним співробітником комплексним і гнучким способом успішних професійних дій в нестандартних, незвичайних, складних ситуаціях. У основі кожного уміння лежить психічна освіта, об'єднуюча знання, що є у співробітника і навики зі спеціальною обученностью умілого і гнучкого використання їх при діях в таких ситуаціях. У умінні є елементи автоматизму, але загалом воно завжди здійснюється усвідомлено. На відміну від навику, в умінні виразно і активно бере участь мислення, виявляються елементи творчості і самостійності. Якщо навики забезпечують упевнені і ефективні дії співробітника в стандартних, майже однакових, ситуаціях, що повторюються, то уміння - в нестандартних. Основні властивості умінь: адекватність ситуації, свідомість, гнучкість, достатня швидкість, надійність, успішність.
 Розрізнюють прості і складні уміння. Якщо знання, що використовуються немає потреби перетворювати і з них прямо витікає що і як робити, то, поступаючи відповідним образом, співробітник виявляє просте уміння. Нерідко такі уміння виступають початковим етапом формування відповідного навику і самостійного значення для майстерності не мають. Інша справа складні уміння: вони включає в себе знання і навики, але самі ніколи в навик не перетворюються. Наприклад, такі професійні дії як огляд місця випадку, допит, затримання озброєного злочинця, особистий розшук, розвідувальний опит, патрулювання, розкриття злочину по гарячих слідах, звільнення заложників, навчання підлеглого, профілактична бесіда і багато які інші, скільки б разів вони не виконувалися співробітником, ніколи не будуть виконуватися бездумно, машинально, автоматично. Кожний раз треба напружено думати, шукати, творити, виявляти самостійність.
Уміння класифікуються і по інших ознаках, наприклад, за змістом дій, по спеціальностях, за умовами дій. Розрізнюють ще уміння слідчого, уміння керівника, уміння роботи з людьми і т.п.
Складні професійні уміння - вінець спеціальної обученности і професійної майстерності співробітника.
(А.М. Столяренко)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua