На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ДУЕЛЬ (поєдинок) - середньовічний інститут, безпосередньо виниклий з практики "приватних воєн" і що є "облагородженою" формою саморасправи - помсти, склався в середовищі "рицарського" феодального знання. У XVI-XVII вв. Д. заборонена в Західній Європі і прирівняна до вбивства. У Россиї Д. як склад злочину уперше згадується в Праві військової поведінки 1702 р. Маніфест 1787 р. передбачав покарання не за дії, що становлять сам поєдинок, а за його наслідки. Як і раніше каралися секунданти і глядачі Д. К початку XIX в. покарання за Д. фактично перестали застосовувати. Починаючи з 1917 р. вітчизняне законодавство. Суспільна установа - Суспільною установою є не маюче членства суспільне об'єднання, що ставить своєю метою надання конкретного вигляду послуг, що відповідають інтересам учасників і відповідних статутним цілям вказаного об'єднання. Федеральний закон від 19.05.95 N 82-ФЗ, ст. 11. РИНОК РОБОЧОЇ СИЛИ - ринок купівлі-продажу робочої сили, покупцями на якому є роботодавці, а продавцями - наймані працівники. Реймс (REIMS) Наполеонівські війни - Місце битви 13 березня 1814, коли На- полеон з 30 000 французів, потерпівши поразку в Лані, несподівано атакував і розгромив 13 000 прусаків і росіян під командуванням ген. Сен-При, втрати яких становили 6000 чол. убитими, пораненими і полоненими. Французи втратили усього декілька стільники чоловік і знову зайняли місто. Див. Лан, Арси-сюр-Про, Паріж I. МЕНЬШЕВИКИ-ОБОРОНЦИ - праве крило меншовиків (Див.) в період I світової війни, проголосили лозунг оборони Вітчизни, що на думку їх ідейних противників-більшовиків означало наділі підтримку військової політики царизму.

Форма державного пристрою

це елемент форми держави, що характеризує внутрішню структуру держави, спосіб його політичного і територіального ділення, що зумовлює певні взаємовідносини органів всієї держави з органами його складових частин. Розрізнюють наступні форми:
1) унітарну - проста, єдина держава, частини якого є адміністративно-територіальними одиницями і не володіють ознаками державного суверенітету; в ньому існує єдина система вищих органів і єдина система законодавства, як, наприклад, в Польщі, Угорщині, Болгарії, Італії. Унітарні держави бувають централізованими - Швеція, Данія і т.п., і децентралізованими - Іспанія, Франція і інш., в яких великі регіони користуються широкою автономією, самостійно вирішують передані їм у ведіння центральними органами питання;
2) федеративну - складна, союзна держава, частини якого є державними освітами і володіють в тій або інакшій мірі державним суверенітетом і іншими ознаками державності; в ньому нарівні з вищими федеральними органами і федеральним законодавством існують вищі органи і законодавство суб'єктів федерації, як, наприклад, в Німеччині, Індії, Мексіці, Канаді.
У залежності від принципу формування суб'єктів федерації бувають: адміністративно-територіальними (США, Німеччина, Мексіка, Австрія); національно - державними (Бельгія, Ефіопія); змішаними (Росія). По юридичній основі виділяють федерації: договірні (на основі договору, при цьому у суб'єктів зберігається максимум повноважень); конституційні (на основі конституції, повноваження "даруються" Центром). По рівності статусів суб'єктів федерації класифікуються на симетричні (у всіх суб'єктів статус однаковий, що не враховує економічних, історичних і тому подібних особливостей регіонів); асиметричні (у суб'єктів різний статус, що допомагає уникнути конфліктів, зберегти особливе середовище мешкання малих народів, природні багатства, однак являє собою своєрідний стимул їх боротьби за привілеї, загрозу цілісності федерації).

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua