На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ПРАВО НА ТРУД - в ряді держав - одне з конституційних економічних прав людини (або тільки громадянина). У соціалістичних країнах під П.н.т. розуміється право на отримання гарантованої роботи з оплатою труда відповідно до його кількості і якості і не нижче за встановлений державам мінімальний розмір. У трохи демократичних країнах, де П.н.т. закріплене конституційно (Італія, Болгарія і інш.), воно не має чіткого юридичного змісту і означає лише обов'язок держави піклуватися про створення відповідних умов для забезпечення всіх бажаючих трудитися робочими місцями. Конституція РФ 1993 г, як і більшість новітніх. ВЕКСЕЛЬНИЙ БРОКЕР - посередник в операціях по обліку і переобліку векселів. Найбільше поширення В. би. отримали в Великобританії, однак і там їх роль істотно меншає, так як функції обліку і переобліку векселів виконуються переважно банками нучетними дамами См т.ж. БІЛЛЬ-БРОКЕР. КВИТАНЦІЯ БАГАЖНА - первинний обліковий документ, яким оформляється перевезення багажу транспортом загального користування. Данило Бітюковський - Данило (Битюковский, 1763 - 1811) - спочатку відомий расколоучитель-федосеевец, потім, по звертанні в православ'я, чернець Троице-Сергиевой лаври, автор творів: "Оплот Хрістової церкви", "Склад основи", "Статут всього року об якісну ядении їжі щоденному", "22 питання про віру і пр." і різних послань. - Див. "Каталог" Павле Цікавого; Дружинин "Писання російських старообрядців" (Санкт-Петербург, 1912). ЕСАУЛ - (від тюрк. "ясаул" - начальник), в Росії посада і чин в козачих військах з 1576 р. (Е. генеральний, похідний, полковий, артилерійський, сотенний, станичний, військовий). У 1798-1800 рр. чин Е. був прирівняний до чину ротмистра в кавалерії.

Підсудної поведінки психологія

Обвинувачений з моменту його віддання під суду і до вступу вироку в законну силу або виправдання. Психологічні особливості підсудного на суді зумовлені близькістю остаточного рішення справи, гласністю допиту, наявністю ваговитих викривальних доказів, знайомством з всіма матеріалами попереднього розслідування, які в його присутності і з його участю перевіряються на суді, більшою підготовленістю до захисту, більшою продуманістю своєї позиції. Разом з тим, дія цих чинників вельми багатоманітна і часом суперечлива. Незважаючи на загальну підготовленість до сприйняття особливостей процесуальної форми судочинства, підсудного властиві негативні психічні стану - стрес, фрустрация, наростання підозрілості, страх, важкий афективний стан.
Поведінка обвинуваченого один на один зі слідчим інакше, чим в суді, де присутня публіка, яка або сковує його дії і поведінку, або примушує триматися більш розбещено, щоб приховати несміливість, підкреслити свою незалежність. Аудиторія не завжди переважно діють на підсудного. У ряді випадків вона підтримує, якщо підсудний відчуває, що аудиторія відноситься до нього співчутливо. Певну упевненість підсудному додає участь в справі адвоката, який надає своєму підзахисному істотну допомогу у визначенні захисної позиції, що обирається, обліку можливих негативних обставин, виникаючому в процесі судового розгляду.
На думку Еникеєва М.И., в душі більшості підсудних, відбувається інтенсивна ціннісна акцентуація. У окремих випадках це щире, щиросерде розкаяння, а в деяких випадках - зміцнення озлоблення проти всього суспільства. Однак, в обох випадках, у підсудного дуже сильна надія на поблажливість. Його самооправдательная тенденція волає до різкого пом'якшення покарання.
(І.І. Амінов)
Література: Пантелеев В.А. Психология судового розгляду по карних справах. - М., 1980; Закони зла. СПб., 1892. С. 46

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua