На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

МАРНІСТЬ КОНТРАКТУ - доктрина англійського права, визнаюча недійсність контракту, якщо виконання його умов неможливе без порушення сторонами своїх зобов'язань. Наприклад, контракт про продаж товарів, якщо вони без провини продавця або покупця гинуть до переходу ризику випадкової загибелі або пошкодження на покупця, втрачає силу. Таким чином. Так як виявляється тоді, коли признається, що договірне зобов'язання неможливо виконати без перетворення такого виконання в радикально відмінне тому, що спочатку передбачалося контрактом. Сторона, що посилається на Так як, в обгрунтування звільнення її від відповідальності за. Суб'єкти цивільного процесуального правовідношення - суд; особи, що беруть участь в справі; особи, сприяючі здійсненню правосуддя, що володіють цивільними процесуальними правами і реалізуючий процесуальні обов'язки. КОНЦЕПЦІЯ ТОВАРУ - концепція диференціації маркетингових заходів, що використовується в маркетингу для кожного вигляду товару. АЗАТ - (з среднеперс.) - 1) член роду (агнат); 2) член знатного роду, знатний і в цій якості - представник взагалі пануючого класу феодалів в протилежність шинаканам (див.) і рамикам (див.). У більш вузькому значенні під азатами розуміли широкий шар дрібного дворянства. (Див.: Периханян А. Сасанідський судебник. "Книга тисячі судових рішень". Ер., 1973, з. 445: Манандян Я. Феодалізм в древній Вірменії. Труди, т. IV., з. 257-261). МАКЕЕВ Іван Андрійович - (куб.) - рожд. 1903 р., ст. Баталпашинської. Під час Другої Світової війни перебував в рядах 1-й козачої дивізії противників СРСР, але ховався від видачі Сталіну. Помер 7-го листопада 1957 р. в м. Шпіталь (Австрія).

Особа без громадянства

- особа, не належна до громадянства якої-небудь держави. У відповідності зі ст. 11 Закону Російської Федерації від 28 листопада 1991 р. "Про громадянство Російській Федерації" особою без громадянства признається обличчя, не належне до громадянства Російській Федерації і що не має доказів приналежності до громадянства іншої держави. Див. Громадянство.
Порядок в'їзду в Російську Федерацію і виїзду з Російської Федерації осіб без громадянства визначений Федеральним законом від 15 серпня 1996 р. "Про порядок виїзду з Російської Федерації і в'їзду в Російську Федерацію".
Конституція Російської Федерації закріплює в ст. 62 положення, відповідно до яких іноземні громадяни і особи без громадянства користуються в Російській Федерації правами і несуть обов'язки нарівні з громадянами Російської Федерації, крім випадків, встановлених федеральним законом або міжнародним договором Російської Федерації. При цьому Основним законом держави право брати участь в управлінні справами держави, право обирати і бути вибраними до органів державної влади і органів місцевого самоврядування, право брати участь в референдумі закріпляється тільки за громадянами Російської Федерації. Див. Виборче право, Право на участь в референдумі.
Крім того, Федеральним законом "Про основні гарантії виборчих прав і права на участь в референдумі громадян Російської Федерації" для осіб без громадянства при проведенні виборів і референдумів передбачаються додаткові обмеження. Так, відповідно до положень ст. 3 названого закону особи без громадянства не має право здійснювати діяльність, сприяючу або перешкоджаючу висуненню кандидатів, списків кандидатів, обранню зареєстрованих кандидатів. Особам без громадянства відповідно до вимог ст. 47 забороняється вносити пожертвування у виборчі фонди кандидатів, зареєстрованих кандидатів, виборчих об'єднань, виборчих блоків.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua