На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ЕВРИКА - європейське агентство по координації наукових досліджень, що здійснює спільну програму наукових досліджень і розробок, в якій беруть участь більшість західноєвропейських країн. Мета цієї програми налагодження кооперації, наукових зв'язків і обміну в області нових технологій, направлене на подолання технічного отставания від США і Японії. Членство в "ЕВРИКА" має два рівні: повноправна участь, - на урядовому рівні і обмежена участь - на рівні окремих фірм (схвалене національним урядом). Програма не має централізованого фонду фінансування; витрати беруть на себе фірми, що здійснюють проект. Уряди. ПОРАДА ДЕРЖАВНОЇ ДУМИ - особливий колегіальний орган Державної Думи РФ, створений для попередньої підготовки організаційних рішень, що стосуються розпорядку діяльності палати. У склад С.Г. Д. входять Голова Державної Думи, керівники фракцій і депутатських груп. ПОРОГОВИЙ ДОХІД - рівень доходу (при відповідному рівні цін), який повністю тратиться домашніми господарствами на споживання. Чеглокови - Чеглокови - старовинний дворянський рід, ведучий своє походження від того, що виїхав до великого князя Олександру Ярославовичу (Невському) з Пруссиї "хороброго і чесного чоловіка" ім'ям Михайла. У нього був правнук Іван Филимонович Чеглок, від якого і пошли Ч. Род записаний в VI частині родовідної книги Ярославської губернії; герб внесений в I частину Загального Гербовника. Є ще декілька родів Ч., більш пізнього походження. В. Р-в. Дріль, Д. Е. - (1846 - 1910) - російський криміналіст, автор робіт з питань трудової допомоги і захисту малолітніх. Його головні труди: "Заходи до оздоровлення суспільства", "Бродяжество і жебрацтво і заходи боротьби з ними", "Посилання у Франції і Росії". /Т. 20/.

ЗВОРОТНА СИЛА КАРНОГО ЗАКОНУ

визначена в ч. 1 ст. 10 УК РФ: закон має зворотну силу, тобто його дія розповсюджується на облич, що здійснили відповідні діяння до вступу такого закону в силу, в тому числі на облич, від'їжджаючих покарання або що від'їхали покарання, але що мають судимість. Правило про зворотну силу карного закону по суті являє собою виключення з правила, по якому застосовується закон часу здійснення злочину. Зворотну силу мають лише карні закони, які ліквідує злочинність діяння, пом'якшувальні покарання або інакшим образом поліпшуючі положення особи, що здійснив злочин (ч. 1 ст. 10 УК РФ). При цьому з моменту вступу внаслідок закону, якого ліквідує злочинність діяння, відповідні діяння, довершені до його вступу в силу, вважаються не вмісними складу злочину. Карні справи, що знаходяться на попередньому слідстві або в судовому розгляді, підлягають припиненню. Обличчя, осуджені згідно з Даним законом і від'їжджаючі покарання, звільняються від відповідальності і покарання, а обличчя, що мають судимість, вважаються такими, що не мали її. У відповідності з ч. 2 ст. 10 УК РФ, якщо новий карний закон пом'якшує покарання, яке від'їжджається особою, то це покарання підлягає скороченню в межах, передбачених новим карним законом.
Карний закон, що встановлює злочинність діяння, що посилює покарання або інакшим образом погіршуючий положення особи, зворотної сили не має (ч. 1 ст. 10 УК РФ). Положення об О. з. у. з. має конституційну базу. Конституція РФ формулює правила про зворотну силу всіх законів, в число яких входять і карні. У відповідності з ч. 1 ст. 54 Конституції РФ закон, що встановлює або обтяжуючий відповідальність, зворотної сили не має. У ч. 2 ст. 54 записане: "Якщо після здійснення правопорушення відповідальність за нього усунена або пом'якшена, застосовується новий закон".

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua