На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

НЕБЕЗПЕЧНІ ПРИРОДНІ ПРОЦЕСИ І ЯВИЩА - Землетруси, сели, обвали, лавина, подтопление території, урагани, смерчі, ерозія грунту і інакші подібні процеси і явища, що надають негативні або руйнівні впливи на будівлі і споруди. Федеральний закон від 30.12.2009 м. № 384-ФЗ (ст. 2). Зміна стану, складу і властивостей навколишнього середовища і (або) окремих її компонентів, яка по своїй інтенсивності, масштабу і тривалості приводить або потенційно може привести до погіршення стану навколишнього середовища, умов мешкання людини, а також розвитку надзвичайної ситуації і нанести збиток його господарської діяльності. ГОСТ Р 22.1.02-95. ВЕРХОВНИЙ КАРНИЙ СУД - вищий надзвичайний судовий орган Російської імперії. Створювався для проведення політичних процесів декабристів (1826), Д. В. Каракозова (1866), А. К. Соловьева (1879) і інш. З 1906 р. розглядав великі карні справи як першу судову інстанцію. Законна міграція - Міграція, що відбувається по визнаних, законних каналах. див. також таємна міграція, нерегулярна міграція. КОНСУЛЬСТВО - орган зовнішніх стосунків держави, встановлений на території іншої держави із згоди останньої для виконання консульських функцій. Те ж найменування носить період історії Франції від державного перевороту 9 листопада 1799 р. (18 брюмера) до проголошення Наполеона Бонапарта 18 травня 1804 р. імператором. Номінально влада належала трьом консулам, вибраним на 10 років (з серпня 1802 р. - довічно), фактично першому консулу - Бонапарту. ВИБРАНА РАДА - неофіційний уряд Російської держави в кінці 40 - 50-х рр. XVI в. Прихильники компромісу між різними шарами феодалів, приєднання Поволжья, боротьби з Кримом. Виступала за реформи центрального і місцевого держапарату.

ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ПРАВО

- ті галузі правової системи держави, які визначають порядок і умови застосування і захисти матеріального права. Це - традиційний погляд на процесуальне право, що підкреслює його службову по відношенню до матеріального права роль. У сучасній юридичній літературі відмічається відносно самостійна роль і цінність П.п., яке на відміну від права матеріального більш стійке по відношенню до економічної кон'юнктури, є показником зрілості демократії, реальною гарантированности прав і свобод особистості.
Тривалий час в теорії права був прийнято виділяти цивільне процесуальне право і кримінально-процесуальне право, визначальні порядок судочинства по цивільних і карних справах, кодифікованих у вигляді ГПК і УПК.
У ході судової реформи 90-х рр. в РФ були створені Конституційний Суд РФ і ВАС, діяльність яких також підлегла певному процесуальному регламенту.
Конституція РФ називає не два (як це було раніше), а чотири вигляду судочинства: традиційні цивільне і карне, а також конституційне і адміністративне. Арбітражне судочинство не згадується окремо, оскільки воно є частиною судочинства цивільного. Процесуальний регламент діяльності КС і застосування норм матеріального адміністративного права включені, відповідно, в ФКЗ РФ від 21 липня 1994 р. № 1-ФКЗ "Про Конституційний Суд РФ".
У теорії права нині пануючою є думка про те, що офіційне застосування будь-якої норми матеріального права повинно здійснюватися в певній процесуальній процедурі, що виділяє суб'єкта правозастосування, порядок його діяльності і взаємовідносин з стороною, що зобов'язується, порядок оскарження акту правозастосування і т.д. Це - перспективний шлях просування до правової держави, бо центральною частиною будь-якої галузі процесуального права є гарантії прав особистості (див. Процесуальні гарантії).

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua