На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ЗОВНІШНЬОТОРГІВЕЛЬНИЙ БАЛАНС - співвідношення вартості експорту і імпорту товарів за певний період часу (місяць, квартал, рік і т.д.). В. би. включає як фактично оплачені, так і здійснені в кредит товарні операції. У першому випадку він є складовою частиною платіжного балансу даної країни. У другому випадку входить в її розрахунковий баланс. В. би. складається як по окремих країнах, так і по групах держав. Якщо вартість вивезених товарів перевищує вартість увезених, В.б. вважається активним; при зворотному співвідношенні - пасивним. Різниця між вартістю експорту і імпорту товарів називається сальдо. Див. т.ж. БАЛАНСИ МІЖНАРОДНИХ. ОГНЕПРОВОДНИЙ ШНУР (БИКФОРДОВ ШНУР) - в балістиці служить для передачі теплового імпульсу капсюлюдетонатору через суворо певний проміжок часу. Слабоспрессованную серцевину виготовляють із зерен димного пороху, оплетки покривають водоизолирующей мастикою. Зона пожеж - територія, в межах якої внаслідок стихійних лих, аварій або катастроф, необережних дій людей виникли і розповсюдилися пожежі. НЕЧАЕВ Сергій Геннадьевич - (1847-82), організатор таємного суспільства "Народна розправа", автор "Катехізису революціонера". Застосовував методи містифікації і провокації ( "нечаевщина"). У 1869 в Москві убив за підозрою в зраді студента І. І. Іванова і сховався за межу. У 1872 виданий швейцарською владою. У 1873 засуджений до 20 років каторги. Помер в Алексеєвськом равелине Петропавловської міцності. Зеверинг, Карл - (Severing, Carl) (1875-1952) - социал демократический министр внутренних дел Пруссии и superior прусской полиции между 1919 и 1926 годами, и снова into 1930-32 годах. Потерял власть into результате путча Папена background into июле 1932 года.

ДИПЛОМАТИЧНЕ ПРАВО

- галузь міжнародного права - система міжнародно-правових норм, що відносяться до статусу і функцій державних органів зовнішніх стосунків (тобто регулюючих порядок встановлення і здійснення міждержавних офіційних контактів). До Д.п. відносяться: норми, регулюючі міждержавні відносини, виникаючі в зв'язку з обміном дипломатичними представництвами і їх діяльністю; норми, регулюючі міждержавні відносини, виникаючі в зв'язку з посилкою однією державою в інше спеціальної місії, тобто делегації або представника для розв'язання того або інакшого зовнішньополітичного питання; норми, регулюючі міждержавні відносини, виникаючі в зв'язку з представництвом держав в міжнародних організаціях і функціонуванням міжнародних організацій на території тих або інакших держав, включаючи норми, що стосуються привілеїв і імунітету міжнародних організацій, міжнародних посадових осіб і службовців. У останні роки в Д.п. прийнято включати т.ж.
консульське право, оскільки майже повсюдно сталося об'єднання дипломатичної і консульської служб в рамках відомства закордонних справ. До основних міжнародних договорів, що кодифікують Д.п., відносяться: Венская конвенція про дипломатичні стосунки від 18 квітня 1961 г; Конвенція про спеціальні місії від 8 грудня 1973 г; Венская конвенція про представництво держав в їх відносинах з міжнародними організаціями універсального характеру від 14 березня 1975 р. і Венська конвенція про консульські стосунки від 24 квітня 1963 г Питання, що стосуються імунітету і привілеїв міжнародних організації, їх посадових облич і службовців, врегульовані, як правило, в спеціальних договорах, що укладаються державами - членами конкретної міжнародної організації або ж міжнародною організацією і державою, на території якого вона здійснює свої функції.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua