На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ВАЛЮТА ГРОШОВИХ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ - валютна одиниця, що виражає вартість (суму договору) зобов'язання, належного грошовій оцінці. По цивільному законодавству РФ (ст. 317 ГК РФ) грошові зобов'язання повинні бути виражені в рублях. При цьому може бути передбачено, що воно підлягає оплаті в рублях в сумі, еквівалентній певному розміру іноземної валюти, або в умовних грошових одиниць (евро, спеціальних правах запозичення пар.). Використання іноземної валюти, а також платіжних документів у іноземній валюті при здійсненні розрахунків на території РФ допускається у випадках, в порядку і на умовах, визначених законом по встановленій. Об'єкти авторського права - Об'єктами авторського права на твір архітектури є архітектурний проект, розроблена на його основі документація для будівництва, а також архітектурний об'єкт. Закон Російської Федерації від 17.11.95 N 169-ФЗ, ст. 16. КОНТИНГЕНТНЕ ЗАМОВЛЕННЯ - замовлення, що передбачає одночасну купівлю одних і продаж інших акцій. ГЕНЕРАЛ-ПРОКУРОР - розділ Сенату, що спостерігав за законністю діяльність державного апарату за допомогою підлеглих йому прокурорів і фискалов. Посада встановлена в січні 1722 р. Після смерті Петра I (1725 р.) втратила своє значення, яке було відновлене в 1740 - 1741 рр. З введенням міністерств в 1802 р. Г. став одночасно і міністром юстиції. Посада скасована після Лютневої революції 1917 р. Світогляд - система узагальнених поглядів на об'єктивний мир і місце людини в ньому, на відношення людей до навколишньої їх дійсності і самим собі, а також зумовлені цими поглядами їх переконання, ідеали, принципи пізнання і діяльності.

ДИВІДЕНД

(лати. dividendus - належний розділу; англ. dividend) - 1) частина суми чистого прибутку акціонерного товариства, що розподіляється між акціонерами відповідно до кількості акцій. Виплата Д. насамперед здійснюється по привілейованих (преференційним) акціях (до того, як сплачуються податки і розподіляється звичайний Д), а потім по простих акціях. Розмір Д., що виплачуються по привілейованих акціях, фіксований зазделегідь. Д. по звичайних акціях можуть мінятися в залежності від прибутковості акціонерного товариства і напрямів використання отриманого прибутку. У разі неповної оплати акцій Д. виплачуються акціонеру пропорціонально оплаченої частини вартості акцій, якщо інакше не передбачене статутом акціонерного товариства. Д. можуть виплачуватися щоквартально, два або один раз в рік. Д. не виплачуються по акціях, що знаходяться на балансі акціонерного товариства. Д. може виплачуватися щоквартально, раз півроку або раз в рік. Размер Д. по простих акціях не може бути більше рекомендованого Радою директорів суспільства, але може бути зменшений загальними зборами акціонерів. Остаточний розмір Д.
встановлюється загальними зборами акціонерів. Фіксированний Д. по привілейованих акціях встановлюється суспільством при їх випуску. Загальні збори акціонерів і Рада директорів суспільства мають право приймати рішення про недоцільність виплати Д. за простими акціями по підсумках періоду або за рік загалом. На Д. мають право акції, придбані не пізніше, ніж на 30 днів до офіційної дати його виплати; 2) частка прибутку сільськогосподарського кооперативу, що виплачується по додаткових паях членів і паях асоційованих членів кооперативу в розмірі, встановленому Федеральним законом "Про кооперацію" від 15 листопада 1995 г і статутом кооперативу.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua