На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Публічне право - по е.), на відміну від приватних інтересів, область "державних справ", діяльність публічної влади, всіх публічних інститутів. У цей час - це регулювання роботи апарату держави, адміністративних відносин, державної служби, карного переслідування, реалізації відповідальності і т.д., тобто тих галузей права, методом правового регулювання яких є імперативний метод (владно-авторитарний, директивний) - строгообязательний, побудований на принципах влади і підкорення, на відносинах субординації ( "вертикалі"). До галузей права, початком яких є публічне право, потрібно віднести конституційне. ГРУПА ОПТИЧНИХ ДАТЧИКІВ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПОЛЬОТОМ - мережа розподілених оптичних датчиків, що використовує промені лазера, що забезпечує в реальному часі дані управління польотом для обробки на борту. ЗАКОННА СИЛА - формальна З. з. означає, що вирок більше не може бути оскаржений; матеріальна - що зміст вироку не підлягає зміні. Хеландія - (від греч. chelus - "вугор" або від греч. chelis - "черепаха") - 1) невеликий бойовий або транспортний корабель; 2) важкий візантійський бойовий і транспортний корабель, що вміщав сотню веслярів і 200-300 чоловік. У візантійський період цей термін замінив собою триеру (античне судно з трьома рядами весел). На думку деяких фахівців, хеландия, ймовірно, була тотожна дромону і була його просторечним назвою. КАСТИЛИЯ - королівство XI - XV вв. в центральній частині Піренейського півострова, утворилося в 1035 р. У 1037-1065, 1072-1157, з 1230 рр. об'єднана з Леоном. Династична унія К. і Арагона в 1479 р. поклала початок єдиній державі - Іспанії.

ПРОПОРЦІЙНА ВИБОРЧА СИСТЕМА

- система пропорційного представництва партій і рухів в парламенті, заснована на тому, щоб кожна партія або рух отримували в парламенті або інакшому представницькому органі число мандатів, пропорційне числу голосів, поданих за їх кандидатів на виборах. У РФ це система визначення результатів голосування, вживана при проведенні виборів депутатів Державної Думи по федеральному виборчому округу. П.і.с. використовується там, де кількість місць, що отримуються політичною партією або рухом, блоком, пропорційна числу голосів, поданих за общефедеральні партійні списки в масштабах країни або в рамках одного або декількох многомандатних виборчих округів, на які ділиться держава. Така система використовується при виборах в парламенти Іспанії, Італії, ФРН, Ізраїля і ряду інших країн в поєднанні з мажоритарною системою або в чистому вигляді. У РФ така система уперше була застосована в 1993 р. при проведенні виборів депутатів Державної Думи.
У відповідності з П.і.с. розподіл депутатських мандатів здійснюється таким чином: 1) сума голосів виборців, поданих за федеральні списки кандидатів виборчих об'єднань, що отримали 5% і більше за голоси виборців, ділиться на 225 (число депутатських мандатів, що розподіляються по федеральному виборчому округу). Отриманий результат є перше виборче приватне (в зарубіжній виборчій практиці це приватне іменується виборчою квотою); 2) число голосів, отриманих кожним федеральним списком кандидатів, що бере участь в розподілі депутатських мандатів, ділиться на перше виборче приватне. Ціла частина отриманого внаслідок ділення числа і є числом депутатських мандатів, яке отримує відповідний федеральний список кандидатів.
(В.Ч.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua