На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ВЕКСЕЛЕДЕРЖАТЕЛЬ - власник векселя, що має право на отримання вказаної в йому суми грошей. Обличчя, позначене як одержувач на самому векселі, називається першим При передачі векселя законним В. є обличчя, що засновує своє право на безперервному ряді індосаментів. Еслі В. отримав вексель несумлінно або, придбаваючи його, здійснив грубу необережність, він зобов'язаний віддати його колишньому власнику. В. має право на отримання платежу по векселю від акцептанта (векселедавця простого векселя). В. належить також ряд інш. прав, передбачених вексельним законодавством, в т.ч. здійснення протесту (див. Протест. КОЛЕКТИВНИЙ ПІДРЯД - форма організації і оплата труда бригади або іншого колективу. Оплата проводиться за кінцевими результатами. Розподіл відрядного заробітку між членами бригади виготовляється у відповідності з тарифними розрядами, фактично відпрацьованим часом і коефіцієнтом трудової участі. ГОТІВКОВА КОРОВА - (сленг.) -1) надійна і прибуткова компанія; 2) бізнес, що дає безперервну стійку притоку готівки. Баасизм - Баасизм (Baathism), доктрина араб, политий, партії Баас (Партія арабського соціалістичного відродження), заснованої в 1943 р. Мишелем Афляком і Сала-хом аль-Дин аль-Битаром. Вона проголосила фундаментальні принципи Би.: єдина араб, нація, відродження араб, духа і араб, соціалізм. Партія стала правлячою в 1963 р. в Сірії і в 1968 р. в Іраку, але згодом стався розкол між сірійською і іракською гілками, а також між її членами - воен. і гражд. КАРНИЙ ЗАКОН - законодавчий акт, що встановлює карну відповідальність за ті і інакші діяння. У. 3., пом'якшувальний покарання або і образом поліпшуючий положення особи, що здійснила злочин, має зворотну силу. У.З. що посилює покарання, зворотної сили не має.

ПАЛЕСТИНА (Держава Палестіна)

- державна освіта в Азії, на Ближньому Сході. Проголошено 15 листопада 1988 р. на сесії Національної поради Палестіни в м. Алжірі.
Згідно з резолюцією 181 Генеральної Асамблеї ООН, 29 листопада 1947 р. припинився мандат Великобританії на П. і утворилися єврейська і арабська держави. Однак невдовзі після одностороннього утворення Держави Ізраїль почалася арабо-ізраїльська війна, яка привела до захвата основної частини території арабської держави Ізраїлем і переходу сектора Газу під контроль Єгипту і Західного берега ріки Іордан - Йорданії (згодом також окупованого Ізраїлем).
Внаслідок підписання 13 вересня 1993 р. в Вашингтоні "Декларації про принципи проміжного урегулювання" між Ізраїлем і Організацією Звільнення Палестіни (ООП) почалося створення передбаченого в ній обмеженого самоврядування палестинець в секторі Газу і в районі м. Ієрихон (Західний берег р. Іордан). Створюється Палестінська проміжна адміністрація самоврядування на перехідний період до остаточного урегулювання палестинской проблеми.
Вищим органом ООП є Національна рада Консультативним органом ООП є Центральна рада (біля 100 членів). Практичне керівництво діяльністю ООП здійснює Виконком (18 членів) на чолі з Головою.
Голова ООП Ясир Арафат призначений Виконкомом ООП 29 березня 1989 р. (рішення затверджене Центральною порадою ООП 2 квітня 1989 р.) президентом П.
Вищим законодавчим і виконавчим органом палестинского самоврядування є сформована в травні 1994 р. Палестинская національна адміністрація.Глава адміністрації (уряди) голова Виконкому ООП Я. Арафат займається також міністерством внутрішніх справ і безпеки.(А. К.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua