На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ВІДРАХУВАННЯ НА СОЦІАЛЬНІ ПОТРЕБИ - елемент собівартості продукції (робіт, послуг), в мотором відбиваються обов'язкові відрахування по встановленим законодавством нормам державного соціального страхування в Фонд соціального страхування Російської Федерації, Пенсійний фонд Російської Федерації, Державний фонд зайнятості населення Російської Федерації і фонди обов'язкового медичного страхована від витрат на оплату труда працівників, що включаються в собівартість продукції (робіт, послуг) по елементу "Витрати на оплату труда" (крім тих видів оплати, на які страхові внески не нараховуються). Диверсія - по УК РФ (ст. 281) - злочин проти економічної безпеки РФ. Виражається в руйнуванні або пошкодженні будь-яким способом підприємств, споруд, шляхів і засобів повідомлення і зв'язку, об'єктів життєзабезпечення населення з метою підриву економічної безпеки і обороноздатності Росії. КОНТРАГЕНТ - (від лати. contrahens - договірний) - сторона договору в цивільних правовідносинах. Суспільство споживання - поняття, породжене споживчим бумом 50-60-х років, переорієнтацією макроекономічної політики на стимулювання попиту, підвищенням рівня індивідуального споживання і розглядом критерію споживання як визначника рівня соціальної справедливості в суспільстві. Важливу роль зіграла індустрія масової інформації і реклами, зв'язуюча споживання матеріальних благ з поняттям престижності. ЮНІ МЕСНИКИ - підпільна комсомольсько-молодіжна організація в Велику Вітчизняну війну на залізничній станції Оболь Вітебської області s 1942-T943 рр., біля 40 чоловік. Керівники - Е. С. Зенькова, 3. М. Портнова і інш. Більшість учасників страчені фашистами.

КОНТРОФЕРТА

- відповідь на пропозицію укласти договір, вмісний додаткові або відмінні умови в порівнянні з вказаними в пропозиції. К. вживається переважно у зовнішньоторгівельних відносинах. Відповідно до законодавства РФ відповідь особи, якій адресована пропозиція про намір укласти договір (оферта), про прийняття пропозиції (акцепт) повинен бути повним і беззастережним. Відповідь про згоді укласти договір на інакших умовах, чому запропоновано в оферті, не є акцептом. Така відповідь признається відмовою від акцепту і в той же час нової офертой, тобто К. Она повинна містити істотні умови договору, який посилаюча К. сторона збирається укласти. Сторона, що отримала До., діє як особа, якій адресована оферта. Вона може дати відповідь про прийняття До., і тоді договір буде вважатися укладеним на умовах, вказаних в К.
Згідно з Принципами міжнародних комерційних договорів, виданим УНИДРУА в 1994 р., відповідь на оферту, який має на меті служити акцептом, але містить доповнення, обмеження або інакші зміни, є відхиленням оферти і являє собою зустрічну оферту, тобто До., однак відповідь на оферту, який має на меті служити акцептом, але містить додаткові або відмінні умови, що не міняють істоти оферти, є акцептом, якщо тільки оферент без невиправданих затримок не заперечить цих розходжень.
Додатковими або відмінними умовами, що міняють істотно умови оферти і що перетворюють акцепт в До., згідно з Конвенцією ООН 1980 р. про договори міжнародного купівлі-продажу товарів, вважаються умови відносно ціни, платежу, якості і кількостей товарів, місця і терміну постачання, об'єму відповідальності сторін або дозволу суперечок.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua