На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ЗЕМЛЯ - 1) ресурс, що використовується для виробництва сільськогосподарської продукції, для будівництва будинків, міст, залізниць; один з основних компонентів виробництва (інші компоненти: труд, капітал, природні ресурси); 2) (ньому. Land) - в Австрії і ФРН історично що склався адміністративно-територіальна освіта, вхідна до складу держави на федеративних початках. 3. мають свої конституції, виборні законодавчі органи (ландтаги), уряди, судові органи, користуються певною автономією в питаннях організації і місцевого самоврядування при широких повноваженнях у всіх основних сферах державний управління і. Добровільна відмова - добровільне і остаточне припинення особою приготування до злочину або припинення дій (бездіяльність), безпосередньо направлених на здійснення злочину, якщо обличчя усвідомлювало можливість доведення злочину до кінця (ст. 31 УК РФ). Легалізація - Дія по приданню законності; дозвіл, підтвердження за допомогою санкціонування. ДРЕГОВИЧИ - восточнославянское плем'я. За Повістю тимчасових років Д. займали територію між Пріпятью і Західної Двіной. У IX в. тут була поширена кремація небіжчиків. У X-XI вв. ховали вже по обряду трупоположения в грунтові могили і рідше в подкурганні насипі. Характерні своєрідні скроневі кільця, кільцеподібні персні, металеві буси, покриті зернью. Археологічні межі обмежені на з. верхів'ями Немана і середньою течією р. Березіни. Онасандр - грецький письменник I в. від Р.Х., що створив біля 50 р., в наслідування Ксенофонту, книгу про військову справу, вмісну практичні ради полководцям. "Стратегика" Онасандра була вельми популярна в епоху Відродження і збереглася до нашого часу.  .

НІКАРАГУА (Республіка Нікарагуа)

- держава в Центральній Америці. Незалежно з 15 вересня 1821 р. Столиця - м. Манагуа.
Адміністративне ділення: 9 регіонів, які діляться на 17 департаментів.
Діюча Конституція прийнята 9 січня 1987 р. (поправки - в 1995 р.). По Констітуциї Н. - республіка.
У 1912-1926 рр. країна окупована військами США. У 1936 р. Анастасио Сомоса захоплює владу і править неподільно аж до його вбивства в 1956 р., після чого країна продовжує знаходитися під диктатурою клану Сомоси до 1978 р. - початки сандинистской революції. У 1984 р. сандинисти легітимують свою владу, провівши вільні вибори. Президентом обирається Д. Ортега. У 1990 р. на фоні руху, що розгорається опори "контрас" сандинисти програють президентські вибори (вибрана Віолетта Чаморро). У 1996 р. Президентом вибраний кандидат правих сил А. Алеман Лакайо.
Глава держави - президент, - а також віце-президент обираються загальним голосуванням терміном на 5 років. Конституція накладає на президента деякі обмеження: президент не може бути вибраний на два терміни підряд; одне і те ж обличчя не може бути вибране президентом більш двох разів; забороняється висувати свою кандидатуру родичам діючого президента. Президент володіє широкими повноваженнями з точки зору забезпечення стабільності і порядку в країні, включаючи введення надзвичайного стану.
Законодавчий орган - Національні збори - складається з 93 депутатів, що обираються загальним прямим голосуванням терміном на 6 років.
Виконавчу владу здійснює президент, що очолює і що формує уряд.(А. К.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua