На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Міграція - це сукупність різних за своєю природою територіальних переміщень населення, що супроводяться зміною місця проживання. У цей час міграція перетворюється з тимчасового і епізодичного явища, яким була раніше, в постійно діючий чинник стратегічного значення, виступає неминучим і закономірним атрибутом глобализации. Територіальні переміщення населення в тій або інакшій мірі надають вплив на стан і розвиток суспільства. Міграція може розрізнюватися по характеру переміщення (добровільна, примусова або вимушена), типу (зовнішня або внутрішня), вигляду (поворотна або безповоротна), мірі законності. БРОКЕРСЬКІ ОПЕРАЦІЇ - посередницькі операції по купівлі-продажу цінних паперів або товарів. Подібні операції здійснюються головним чином через брокерські контори, фірми або їх філіали. Великі брокерські форми можуть надавати кредит покупцям або виступати гарантом при висновку операції. ДЕКРЕТАЛИИ - (позднелат. decrelalia) - постанови Римських Тат (з кінця IV у.) в формі послань. ЗАПАДНОСИБИРСКОЕ ПОВСТАННЯ - масовий озброєний виступ селян Тюменської, Омської і окремих повітів Оренбургської, Челябінської і Екатерінбургської губерній в січні - червні 1921 проти політики "військового комунізму". Підготовлено есеровским "Сибірським селянським союзом". Основні лозунги: "Геть продразверстку!, "Ради без комуністів". Пригнічено Червоною Армією, військами ВЧК і ЧОН. Маньерізм - (итал. manierismo - манера, стиль) - напрям в західноєвропейському мистецтві XVI в., що відобразило кризу гуманистической культури Відродження. Маньеристи затверджували нестійкість і трагічність буття, владу ірраціональних сил, суб'єктивність мистецтва.

ДИПЛОМАТИЧНЕ ПРАВО (посольське право, право зовнішніх стосунків)

- сукупність міжнародно-правових і внутрішньодержавних юридичних принципів і норм, призначених регулювати діяльність зарубіжних органів зовнішніх стосунків на території приймаючої держави (країни перебування), а також визначати статус дипломатичних агентів і інших членів персоналу дипломатичного представництва. У Д.п. включені також відносини між державами і міжнародними, міждержавними організаціями, юридичний статус і правової, режим працівників останніх.
Д.п.определяет порядок встановлення дипломатичних відносин, установи дипломатичних представництв, структуру їх штатного складу, процедуру призначення дипломатичних агентів, склад і роль дипломатичного корпусу. Найважливіший розділ Д.п. - спеціальні права, що іменуються дипломатичними привілеями і імунітетом. Особливо регулюються спеціальні права інших співробітників дипломатичного представництва - членів адміністративно-технічного і обслуговуючого персоналу. Основні джерела Д.п.: Венская конвенція про дипломатичні відносини 1961 р., Венська конвенція про консульські стосунки 1963 р., Венська конвенція про спеціальні місії 1973 р., Венська конвенція про представництво держав в їх відносинах з міжнародними організаціями універсального характеру 1975 р. З числа національних нормативних актів - діюче Положення про дипломатичні і консульські представництва іноземних держав на території СРСР від 23 червня 1966 р.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua