На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ - Під інвестиційною діяльністю розуміється сукупність практичних дій громадян, юридичних осіб і держави, направлених на розширене відтворювання основного і оборотного капіталу з метою задоволення потреб суспільства і кожного його члена на основі залучення і вкладення всіх видів майнових і інтелектуальних цінностей в хозяйственно комерційні, наукові, культурні, добродійні і будь-які інакші підприємства і проекти, цілі яких не суперечать законодавству Республіки Білорусь (Ст. 1 Закону Республіки Білорусь "Про інвестиційну діяльність в Республіці Білорусь"). Ефективна доза - величина впливу іонізуючого випромінювання, що використовується як міра ризику виникнення віддалених наслідків опромінювання організму людини і окремих його органів з урахуванням їх радіочутливості (Ст. 1 Закону Республіки Білорусь "Про радіаційну безпеку населення"). ЗОБОВ'ЯЗАННЯ З СПРИЧИНЕННЯ ШКОДИ - див. Відшкодування шкоди. Зоргеїфрей Густав Густавович - Зоргеїфрей Густав Густавович - педагог і філолог (народився в 1871 р.), директор VI петербургской гімназії і викладач жіночого педагогічного інституту. Головні його труди: "У середній школі" (СПб., 1906); "Питання сучасної школи" (СПб., 1907); "Римські древності" (спільно з К.А. Тюлелієвим; 2-е изд., СПб., 1913). Співробітник справжнього Словника. СПАРТАНЕЦЬ - громадянин древньогрецький держави Спарти, жителі якої з дитинства привчалися до суворого образу життя, витривалості. У широкому значенні - загартована, стійка людина, ведуча суворий (спартанський) образ життя, що задовольняється самим необхідним.

Суспільна небезпека

матеріальна ознака злочину, що полягає в здатності діяння, передбаченого карним законом, заподіювати істотну шкоду карним законом, що охороняється суспільним відносинам (об'єктам злочину). У карному законі виділяються характер і міра суспільної небезпеки. Характер суспільної небезпеки - це якісна властивість суспільної небезпеки, яка визначається об'єктом злочину. У залежності від характеру суспільної небезпеки Особлива частина УК поділена на розділи і розділи і побудована відповідним образом. Міра суспільної небезпеки - кількісна характеристика суспільної небезпеки, визначувана значущістю заподіяної суспільним відносинам шкоди і що знаходить своє вираження в санкціях статей УК: чим вище покарання, тим вище міра суспільної небезпеки. Оцінка міри суспільної небезпеки виходить не тільки від законодавця, але і від правоприменителя (суддя, прокурор, слідчий), який в певних випадках може визнати діяння малозначним. Малозначительность діяння виражається в тому, що воно хоч формально і містить ознаки якого-небудь діяння, передбаченого Особливою частиною УК, але насправді не представляє суспільної небезпеки для суспільних відносин, що охороняються карним законом. При розв'язанні питання про визнання діяння малозначним необхідно враховувати
1. наслідки, що наступили,
2. спосіб здійснення діяння,
3. форму провини,
4. мотив і мета.
Наприклад, крадіжка чужого майна на суму, що не перевищує один мінімальний розмір оплати труда, признається дрібним розкраданням і відповідальність за нього передбачена адміністративним законодавством.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua