На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ОПИСОВА СТАТТЯ ОПИСУ СПРАВ СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ - згідно з параграфом 3.7.3 Основних правил роботи архівів організацій, схвалених рішенням Колегії Росархива від 06.02.2002, - складова частина опису справ, що включає в себе наступні елементи: 1) порядковий номер справи (тому, частини) по опису; 2) індекс справи (тому, частини); 3) заголовок справи (тому, частини), повністю відповідний його заголовку на обкладинці справи; 4) дати справи (тому, частини); 5) кількість листів в справі (томі, частині); 6) термін зберігання справи. АВТОР ВИНАХОДУ (КОРИСНОЇ МОДЕЛІ, ПРОМИСЛОВОГО ЗРАЗКА) - фізична особа, трудом і творчістю якого створений винахід, макети, моделі, промобразци і т.д. НАДЛИШОК КРЕДИТУ - 1) зайва сума цільового кредиту; 2) перевищення кредитних пропозицій над попитом на них. ОТРОКИ - в Древній Русі одна з категорій служивих людей. У X-XI вв. так називали молодших дружинників, князів і інш. впливових персон, що брали участь в поході і зборі данини. Отроки відали також князівським господарством і знаходилися в особистому служінні у князів. Згідно з Російською Правдою (XII в.) отроки - обличчя нижчої князівської адміністрації, що здійснювала суд, збір мита, стягування податків. КАМЕНКА - місто в Малороссиї, Черкаської обл., на р. Тясмін (притока Дніпра); відомий з н. XVII в. У до. XVIII в. належала генералу-фельдмаршалу Г.А. Потемкину, пізніше його племінниці Е. Давидової. Музей А.С. Пушкина і П.І. Чайковського, які бували в цьому місті.

Тип держави

(згідно з формационному підходом) - це система сущностних ознак держав певної суспільно-економічної формації, що виражаються в спільності їх економічної основи, суті і соціального призначення. Найбільш яскраві представники - К. Маркс, Ф. Енгельс, В. І. Ленін.
Основним критерієм для ділення держав на типи тут виступають особливості суспільно-економічної формації - історично чого склався форми суспільних відносин, що охоплює базис (спосіб виробництва, тип виробничих відносин) і надбудову (систему поглядів, ідеологічних відносин і установ, в тому числі держава і право).
Історії відомі п'ять суспільно-економічних формацій: первісно-громадська, рабовласницька, феодальна, капіталістична і соціалістична. У залежності від типу базису виділяють: рабовласницька держава, феодальна держава, буржуазна держава, соціалістична держава.
Тип держави (згідно з цивилизационному підходом) базується на духовно-культурному житті суспільства, яке виражається в сукупності духовних цінностей, що забезпечують гармонійну життєдіяльність людини. Представники цивилизационного підходу - А. Тойнбі, М. Вебер, П. Сорокин, У. Ростоу, О. Шпенглер.
У рамках цивилизационного підходу існують самі різні принципи типології цивілізацій (хронологічний, виробничий, генетичний, просторовий, релігійний і т.д.). Виділяється більш двох десятків цивілізацій (єгипетська, китайська, західна, православна, далекосхідна, арабська і т.д.).
Лише в своїй сукупності формационний і цивилизационний підходи дозволяють здійснити повноцінну і всебічну типологизацию держав.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua