На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

СТАРОВЕРИ - одна з назв прихильників старообрядчества. Христос - Христос (Christ), див. Иисус Христос. Шион - (руїни) (Нав 19.19)-аналог. Авец.

АЛЬТРУЇЗМ

(франц. altruisme, від лати. alter - інший), етичний принцип, приписуючий співчуття до інш. людей, безкорисне служіння ним і готовність до самозречення в ім'я їх блага. У історії культури і в филос. етиці ідея А. формулюється, в протилежність егоїзму, як реакція на відособлення інтересів людей, їх взаимоотчуждение.
Об гуманистич. спрямованості А. свідчать "золоте правило" моральності і релігійна заповідь ("Возлюби ближнього, як самого себе"). Як вимога моральності і людяності А. представляє одну з нормативних основ моралі і гуманізму. Передбачає самозречення, бо турбота про інтерес ближнього можлива, як правило, при ущемленні собств. інтересу. Як принцип межличностних відносин А. конкретизується у взаємопов'язаних моральних розпорядженнях, відповідних принципам: справедливість - "Поступай так, щоб інтерес інш. людини не перетворювався для тебе в засіб досягнення собств. ціліше"; поваги - "В своїх вчинках не ущемляй інтереси і права інш. людини"; любові або співучасті - "Поступай так, щоб інтерес інш. людини ставав метою твого вчинку". Нередко А. заперечується як вираження християнсько-бурж. моралі і вважається зайвим в моралі, що проголошує основним принцип колективізму. А. безпосередньо втілює человеч. ідеал загального братства і веде до затвердження відносин, що суперечать класово-корпоративним і патерналистским нормам. Практично він знаходить вираження в благодіянні, добродійності. Р. Г. Апресян.
 

Джерело: didacts.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua