На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Весеньев Іван - Весеньев Іван - псевдонім Софьі Дмітрієвни Хвощинської (див.). БАИТ - (від араб. бейт, двовірш), фольклорний жанр у татар і башкир, ліро-епічна оповідь. 1906, 27.4. - Відкриття засідань 1-ої Державної думи.

ЖАДНІСТЬ


- збірна назва для ряду вад, пов'язаних з хворобливою пристрастю до майна (скупість, скаредність, пожадливість, користолюбство і пр.). Серед вад, пов'язаних з придбанням і витрачанням майна, Арістотель особливу увагу приділяв скупості, що виявляється в скаредність (гіпертрофованої бережливості) і в прагненні "брати звідки не треба і скільки не треба", яке властиве особам, що займаються "ганебним" ремеслом (наприклад, лихварям і пр.).
Для східно-християнської аскетичної традиції всі хибні помисли, пов'язані з володінням майном, об'єднувалися в понятті "сребролюбия". Сріблолюб цілком отожде- ствляет благо власної особистості із земними благами і позбавлення майна віднімає у його життя всяке значення. Східна традиція простежує тісний зв'язок користолюбства з іншими душевними і плотськими вадами. Однак зіставлення сребролюбия і бідняцтва не є суворим і категоричним: можна, будучи бідним, належати до сребролюбцам "по серцю і розуму", а можна придбавати багатство для благих цілей, без поневолення ним волі. У епоху європейського Средневековья Ж. активно засуджувалася і вважалася п'ятим гріхом в числі семи смертних гріхів. У протестантській етиці хибної сталі вважати лише "інстинктивну жадність" - прагнення до багатства, що не передбачає наполегливого труда. Скупість отримує в сферах діяльності і споживання в господарській етиці протестантизму аскетичну санкцію і стримується лише вимогами ефективності труда і виробництва.

Джерело: didacts.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua