На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Ленс - Європейський рицарський спис з чашкою довжиною 3500 - 4300 мм. РЕГИСТАН - місце, покрите піском - парадна площа в містах Середнього Сходу. мілоть - (3Ц 19.13,19; 4Ц 2,8,13,14; Евр 11.37)-верхній одяг (див.).

МУЗЕЇ ШКІЛЬНІ


- форма освітньої діяльності учнів; здійснюється під керівництвом педагогів внаслідок пошуково-освітньої діяльності. У М.ш. учні збирають і вивчають пам'ятники історії, культури, природи рідного краю.
У Росії в 19 в. учбові музеї (кабінети природної історії і т.п.) існували в багатьох гімназіях. Питання про доцільність створення шкільних музеїв историко-краєзнавський тематики було уперше поставлене в кн. В.Я. Уланова "Досвід методики історії в початковій школі" (1914). З розвитком шкільного краєзнавства в 20-е рр. почалося масове створення М.ш., найбільший розвиток цей процес отримав у 2-й половині 50-х рр. і особливо в 70-е рр. під впливом широкомасштабних акцій, що проводилися комсомольськими і піонерськими організаціями.
Загальне керівництво М.ш. покладене на органи освіти. За даними паспортизації мережі М.ш., що проводиться станціями юних туристів, в 90-е рр. нараховувалося: в Москві св. 800 музеїв, в С.-Петербурге св. 900, в Смоленської обл. св. 70, в Іркутської і Ростовської св. 60, в Костромської св. 50 і т.д.
Створюються комплексні краєзнавський, історичні, природно-наукові, сільськогосподарські, технічні, літературні, художні і інші М.ш. Деякі з них стали філіали державних музеїв, на базі ряду М.ш. засновані районні краєзнавський музеї. З'явилися музеї-клуби, музеї - учбові кабінети. М.ш. ведуть дослідницьку, просвітницьку і екскурсійну роботу.
Див. також Музеї, Музеї педагогічні

Джерело: didacts.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua