На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Гурган - монг., власне "куриган", зять, титул осіб, одружених на царівна з будинку Чингиз-хана. летаа - (Лев 11.30)-невелика липка і отруйна ящірка. море східне - (Іол 2.20; Зах 14.8)-див. східне море.

Пізнання

- процес отримання людиною об'єктивно нових відомостей про об'єктивну реальність; діяльність, що забезпечує отримання людьми раніше невідомих відомостей про природу, суспільство, техніку, способи діяльності. У процесі пізнання створюються або поповнюються пізнавані елементи об'єктивного досвіду людства. Поняття об'єктивної новизни пов'язане з рівнем розвитку комунікацій і наявністю коштів, в яких об'єктивно нагромаджуються відповідні відомості.
Наприклад, при видачі свідчення на відкриття (про результати пізнання особливостей об'єктивного світу) користуються поняттям світової новизни, при видачі патенту на винахід в ряді країн використовується експертиза на новизну тільки в країні, до органів якої поступила заявка. Прийнято вважати моментом виникнення нового елемента об'єктивного досвіду людства момент опублікування відомостей про нього в будь-якій формі (публічний виступ, стаття, учбова допомога, художній твір і т.п.). Пізнання може здійснюватися як попутно в будь-якій діяльності (див. 3.4), так і в процесі здійснення діяльності, спеціально направленої на дослідження або відображення нового (див. 3.5-3.6). Воно може здійснюватися і латентно (див. 3.7). У традиційній педагогічній літературі і роботах по психології освіти часто використовується термін "пізнавальна діяльність" для позначення будь-яких процесів сприйняття інформації. Тут цей термін не використовується, оскільки сприйняття, пізнання, засвоєння - психологічно дуже різні процеси.

Джерело: didacts.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua