На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

СКЛАДЕНЬ - доладна ікона з двох (диптих), трьох (триптих) або декількох (полиптих) частин. ЛАНДШАФТ - пейзаж, зображення якої-небудь місцевості, звичайно в мистецтві. Сараїй - (в оригіналі Сераїя-воїн Ієгови) (Езд 2.2)-див. Азария, ж.

РІЗДВЯНИЙ Сергій Васильович (1868-1934)

- педагог, історик освіти, член-кореспондент Російської АН (1920). Член Археографічної комісії (1922), ряду російських історичних суспільств. Викладав у вузах і середніх учбових закладах З.-Петербурга; з 1896 на жіночих педагогічних курсах ВУЇМ (з 1916 директор створеного на основі курсів Жіночого педагогічного інституту). Репресований у "академічній справі" в 1929 і засланий до Томська.
Р. належав до наукової школи С.Ф. Платонова. Спочатку займався політичною і соціально-економічною історією Росії 16-17 вв. Гл. праця Р. по історії освіти, складений їм за дорученням МНП, - "Історичний огляд діяльності Міністерства народної освіти. 1802-1902" (1902), в якому вперше було залучено в науковий оборот значне число документов з архіву цієї установи. Книга є систематичним викладом фактів, що характеризують розвиток взаємозв'язаних сфер російської початкової, середньої і вищої школи в руслі деякої єдиної освітньої політики. У 1912 опублікований 1-й том "Нарисів по історії систем народної освіти в Росії в XVIII-XIX вв.". У книзі розглядалася еволюція учбових закладів від професійних (Петровськой епохи) до загальноосвітніх, формування ідеї і різні проекти створення системи народної освіти. У 2-му томі "Нарисів" (не закінчені) Р. припускав представити історію народної освіти як частину соціальної політики в цілому.

Джерело: didacts.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua