На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ФЛЕШЬ - польове, рідше довготривале фортифікаційне зміцнення у вигляді редана, але меншого розміру. Сала - (Шелах), батько Евера (Побут. 10:24; Лук. 3:35). Фаарея - (1Пар 8.35)-аналог. Ахаз, би (в 1Пар 9.41 названий Фарей).

МИМИКА

(від греч. mimikos - наслідувальний) - виразні рухи м'язів особи, що виявляють психічний стан людини, головним чином його почуття.
Про деякі почуття (радість, смуток і т. п.) М. може свідчити з достатньою очевидністю. Однак для більш тонких відтінків почуттів важко встановити які-небудь єдині для всіх людей способи вираження. Мімічні рухи здійснюються звичайно мимовільно. Однак вони можуть викликатися і довільно, що дає людині можливість користуватися ними в тих або інакших цілях свідомо. М. широко використовується в акторському мистецтві, іноді нею користуються також оратори, лектори, педагоги (в цих випадках потрібно дуже великий такт і почуття міри - надмірна М. викликає несхвальну реакцію слухачів, учнів).
М. тісно пов'язана з характером звучання усної мови і впливає на фонетичну якість мовних звуків і тембр голосу. З допомогою М. іноді вдається знайти вірну (найбільш раціональну) манеру голосообразования. Наприклад, для людей з глухими, "важкими" голосами корисно говорити на усмішці, яка як би висветляет тембр, робить голос більш дзвінким, а дикцію більш ясної. Навпаки, голоси різкі, крикливі потребують мімічних пристосувань зворотного характеру - треба округляти губи і розслабляти щоки.
Літ.: Бодалев А.А. Лічность і спілкування. - М., 1983; Горелов И.Н. Невербальние компоненти комунікації. - М., 1980; Куприянов В.В., Стовичек Г.В. Ліцо людини. - М., 1988.
А.А. Князьков

Джерело: didacts.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua