На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

1863, нюнь. - Новий університетський статут. Відновлення автономії університетів. Чорнила - (евр. дьо). Див. "Книга". САТИН - бавовняна тканина з гладкою блискучою лицьовою поверхнею.

ИМАД-ШАХИ

Династія султанів Берара (Індія), що правила в 1490-1572 рр.
Державу имад-шахів - один з п'яти султанатов, виниклих на розвалині деканської держави Бахманідов. Династія була заснована Фатх-Аллахом Імад ал-Мульком, вродженим брахманом Віджайянагара, який в молодості був захоплений в полон і вихований як мусульманин. Довгий час він служив губернатору Берара Абд ал-Кадир Ханджа-хану, а в правління бахманидского султана Мухаммад-шаха III успадковував своєму господарю. У 1490 р. Фатх-Аллах проголосив себе незалежним правителем і прийняв титул имад-шаха.
У 1504 р. йому успадковував син Яскраво-червона ад-дин, що не володів здібностями і витримкою батька. Те і справа він вплутувався в невдалі війни з сусідами, в яких його держава терпіла чималий збиток. Він помер в 1529 р. Йому успадковував син Дарйа - слабий і безбарвний правитель. У його царювання вплив Берара на політичне життя Декана зробився мінімальним.
У кінці життя він передав управління в руки міністра Туфал-хана. Після смерті Дарйі той звів на престол його юного сина Бурхан Імад-шаха, але зберіг в своїх руках всі нитки управління державою. Багато в чому завдяки йому відбулося об'єднання всіх мусульманських правителів Декана в битві при Талікоте в 1565 р. Однак надалі ворожнеча поновилася. У 1568 р. Туфал-хан сам встав у главі держави. Кінець його правлінню поклав в 1572 р. низи-шах Муртаза I. Берар був захоплений і приєднаний до володінь низів-шахів. Туфал-хана і його сина відправили в Ахмеднагар і там уб'ємося.

Джерело: interpretive.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua