На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Рота (старослав.) - особливий вигляд доказу провини, присяга. Куратор - опікун, чиновник, керуючий володіннями, палацами, маєтками і т.д. якби - up. помічник везира, намісник.

МАСОВА КУЛЬТУРА

- це поняття, запропоноване мистецтвознавцями в 20-е роки XIX віку, відображає зміни, що відбулися в культурі сучасного індустріального суспільства.
Інтенсивний розвиток засобів масової інформації і зв'язку привів до того, що як адресат культури стала розглядатися не окрема людина, а маса - велика кількість людей. У поняття "масова культура" входять твори, які надаються деякій аудиторії за допомогою сучасної техніки. Твори ці, як правило, містять в собі ту систему цінностей, яка відповідає смакам і рівню розвитку масового споживача певного часу.
Серійний, тиражований характер продукції володіє рядом специфічних ознак: нехитрий зміст, зведення всіх соціальних відносин до зіткнення "хороших" і "поганих" людей, развлекательность, сентиментальність, використання однотипних художніх прийомів, розрахованих на найпростіші безумовні реакції.
Так будуються, зокрема, такі види масової культури, як комікси і так звані "мильні опери". Напрямами масової культури є поп-арт і китч.
Масова культура - це частина культури. Її твори за невибагливою зовнішньою оболонкою часто несуть живі людські почуття, допомагають людям відвернутися від повсякденних турбот.
Однак негативним наслідком масової культури є зведення творчої діяльності людини до акту бездумного споживання, бо вона не вимагає високого інтелектуального напруження.
Як культурне заперечення масової культури виступає елітарна культура, основна задача якої зводиться до збереження в культурі творчого початку.

Джерело: terme.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua