На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ОБЧИСЛЮВАЛЬНИЙ ЦЕНТР - (ВЦ), організація, що здійснює збір, зберігання і обробку інформації різного вигляду з допомогою ЕОМ, а також розробку і дослідження математичного забезпечення ЕОМ, методів рішення різних класів задач і т.п. В.ц. МВС республік в складі РФ, ГУВД і УВД країв і областей входять до складу інформаційних служб. Система ВЦ очолюється Головним інформаційним центром МВС РФ, на до - рий, крім іншого, покладено ведіння недо - рих централізованих криміналістичних учетов (напр., десятипальцевого дактилоскопічного). ВИНАХІДНИЦЬКИЙ РІВЕНЬ ВИНАХОДУ - Винахід має винахідницький рівень, якщо воно для фахівця явним образом не треба з рівня техніки (Ст. 1 Закону Республіки Білорусь "Про патенти на винаходи і корисні моделі"). Дебольський Григорій Сергійович - Дебольський (Григорій Сергійович, 1808 - 1872) - магістр Санкт-Петербургской духовної академії, спочатку священик-законовчитель в різних учбових закладах, потім протоиерей-настоятель Казанського собору в Санкт-Петербурге і помічник спостерігача за викладанням Закону Божія в столиці. Його твору по литургике: "Піклування православної церкви про порятунок світу" (1847 - 57), "Дні Богослужіння православної церкви" (перше видання, 1840; 8-е, 1887) і інші користувалися донедавна великим поширенням. Див. некрологи в "Церковному Вісникові" (1881, № 27) і "Мандрівникові" (№ 7). ОНОВЛЕННЯ ЦАРЬГРАДА - християнське свято, відмічається 11/24 травня. По древнім російським повір'ям, був, мабуть, пов'язаний з святкуванням Перуна - бога вогню, грому і грози. У цей час звичайно спостерігалася перша літня жара і гроза. У деяких частинах Росії і, зокрема, Малороссиї селяни в цей день боялися прийматися за роботу, побоюючись, що град виб'є засіяні поля. Чекмареви - Чекмареви - дворянський рід, висхідний на першу половину XVII віку і записаний в VI частину рід. книги Московської губернії; герб внесений в Гербовник (частина IX). Є ще декілька дворянських родів Ч., більш пізнього походження.

ПСИХОАНАЛІЗ

(3.)(Фрейд)
Ортодоксальний П. - це розроблені 3. Фрейд 1) метод лікування психич. розладів; 2) вчення про несвідомі психич процеси.
Стержнем всієї системи П. явл. запропонована 3. Фрейд структ. модель личн., що базується на т. н. топографич. моделі психіки, що включає три шари - свідомий, предсознательний і несвідомий. Рівень свідомості - це думки, відчуття, переживання, які чол. усвідомлює в даний момент часу. Область предсознательного включає в себе весь досвід, який не усвідомлюється в даний момент, але може легко повернутися в свідомість. Несвідоме - сама глибока і значуща область психічного, вмісна інстинктивні потяга, бажання, спогаду, інш. матеріал, вихід якого на свідомий рівень зв'язаний з почуттям загрози, неспокою, тривоги. Згідно з Фрейд, такий матеріал, що неусвідомлюється багато в чому визначає наше повсякденне функціонування і може виражатися в замаскованій або символ, формі - в сновидіннях, помилкових діях, жартах і обмовках.
Структура личн., по Фрейд, складається з трьох компонентів - Ід (Воно), Его ("Я") і Супер-его (Сверх-Я). Ид функціонує цілком в несвідомому і фактично явл. енерг. основою личн. У ньому містяться природжені несвідомі інстинкти, які прагнуть до свого задоволення, розрядки і полегшення хворобливого напруження будь-якою ціною. Тому Ід керується принципом задоволення і функціонує відповідно до первинного процесу (прості і примітивні правила асоціації). На етапі дозрівання і розвитку, а також внаслідок взаємодії з внеш. миром, частина Ід зазнає змін і перетворюється в Его.
Его слідує принципу реальності і діє за допомогою повторного процесу. Мета принципу реальності - запобігати розрядці напруження доти, поки не буде виявлений відповідний об'єкт. За допомогою повторного процесу (реалистич. мислення і інш. вищі ментальні процеси) Его виробляє механізми, що дозволяють пристосуватися до середи, справитися з її вимогами. Найважливішою функцією Его Фрейд вважав самозбереження, а також придбання коштів, які дозволяли б здійснювати одночасну адаптацію до впливів зі сторони Ід і до вимог навколишньої реальності. Его-система бере на себе функцію затримки інстинктивної розрядки і її контролю і здійснює її за допомогою механізмів, в т. ч. механізмів захисту (див. Захисні механізми).
Супер-его включає моральні заборони, норми, традиційні цінності і ідеали суспільства. Складається внаслідок дії механізму ідентифікації з близьким дорослим своєї підлоги. У процесі ідентифікації у дітей формується також комплекс Едіпов тобто комплекс амбивалентних почуттів, які випробовує дитина до об'єкта ідентифікації. Супер-его, в свою чергу, складається з двох структур - совісті і Его-ідеалу. Якщо сфера Ід повністю неосознаваема, то Его і Супер-его діють на всіх трьох рівнях свідомості.
Фрейд підкреслював, що між трьома компонентами личн. існує нестійка рівновага, т. до. не тільки зміст, але і напрям їх розвитку протилежні один одному. Інстинкти, що містяться в Ід, диктують людині бажання, які входять в протиріччя із змістом Супер-его, викликаючи внутрішній конфлікт і важко переносиме личн. стан тривоги. Конфлікт між несумісними вимогами Ід і Супер-его дозволяється інстанцією Его, яка з цією метою використовує разл. механізми, насамперед, механізми психол. захисти (витиснення, регресію, раціоналізацію, проекцію, сублімацію і т. п.). У іншому випадку виникає невроз, в основі якого лежать психотравмирующие переживання раннього дитинства, пов'язані з і витісненими влечениями, що неусвідомлюються дитини до родителя протилежної підлоги.
Теорія мотивації Фрейд заснована на концепції інстинкту, трактуемого як природжений стан збудження, який шукає розрядки. При цьому будь-яка активність чол. визначається інстинктами, хоч вплив їх на поведінку може бути як прямим, так і замаскованим. На думку Фрейд, існують два осн. природжених несвідомих інстинкту - інстинкт життя і інстинкт смерті. Вони явл. каналами, по яких проходить енергія, що формує поведінку чол. Специфіч. енергію, пов'язану з інстинктом життя, Фрейд назвав лібідо. Це також основа розвитку особистості, характеру. У процесі життя людина проходить декілька етапів, відмінних один від одного способом фіксації лібідо. У зв'язку з цим виділяються п'ять послідовних стадій психосексуального розвитку: оральний, анальна, фалічна, латентна і генитальная. Либидозную енергію Фрейд вважав основою розвитку не тільки індивіда, але і человеч. суспільства.
Психоаналітіч. терапія направлена на вивчення несвідомого з метою усвідомлення мотивів, що неусвідомлюються, фіксацій, захисних механізмів, способів поведінки і т. п., що, в свою чергу, веде до посилення Его і побудови більш реалістичної поведінки. Осн. методи психоаналитич. психотерапії - метод вільних асоціацій, аналіз сновидінь, інтерпретація опору і аналіз перенесення (див. Трансфер).
П. вплинув винятковий чином не тільки на психологію і психотерапію, але і на філософію, культурологию, соціологію, багато в чому визначивши культурну ситуацію XX в.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua