На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ЧЕРВОНА КНИГА РФ - державний реєстр особливо рідких об'єктів тварини і рослинного миру. Ведеться Госькомекологиї РФ на основі даних, що систематично оновляються про стан і поширення рідких і що знаходяться під загрозою зникнення видів (підвидів, популяцій) диких тварин і дикорослих рослин і грибів, що мешкає (що виростають) на території РФ, на континентальному шельфі і у винятковій економічній зоні РФ. Є офіційним документом, вмісним зведення відомостей про вказані об'єкти, а також про необхідні заходи з їх охорони і відновлення. ВЗАЄМНА ВЛАСНІСТЬ - об'єднання капіталів різних інвесторів для капіталовкладень в різні об'єкти, що стають внаслідок такої операції B.C., доходи від якої і витрати на неї розподіляються в залежності від частки коштів кожного з інвесторів в обший сумі. Дорн Лудольф Борисович - Дорн, Лудольф Борисович - юрист (1840 - 1891), син ориенталиста Дорна. По закінченні курсу юридичного факультету в Петербургськом університеті вивчав пандекти у Вангерова, прийоми викладу і викладання якого послужили зразками для лекцій Дорна в Петербургськом університеті і в училищі правознавства. Дорн був переконаний послідовник догматичного методу вивчення римського права. Написав магістерську дисертацію "Об узуфрукте по римському праву" (т. I, 1871) - серйозний труд, складений на основі першоджерел, але нескінчений, - і статтю "Цивільне право Прибалтійських губерній" ( "Юридичний. сіра - (Побут 19.24; Вт 29.23; Іов 18.15; Пс 10.6; Іс 30.33; 34.9; Ієз 38.22; Лк 17.29; Від 9.17,18; 14.10; 19.20; 20.10; 21.8)-жовта або сірувата речовина, що часто зустрічається в природі у вільному вигляді. При горінні виділяє багато задушливого диму. Була відома в глибокій старовині. У районі Мертвого моря зустрічається удосталь разом з покладами асфальту. (Див. східне море). ЮМАШЕВ Андрій Борисович - (1902-88), льотчик-випробувач, генерал-майор авіації (1943), Герой Радянського Союзу (1937). Учасник перельоту через Північний полюс в США в екіпажі М. М. Громова (1937).

ТРАВМАТИЧНИЙ НЕВРОЗ

- невротичне захворювання, симптоми якого розвиваються після емоційного шоку і викликаного ним переживання.
   У психоаналізі травматичний невроз розглядається, як правило, з точки зору часткового повторення травматичної події, що повторюється переживання травми, стереотипних сновидінь і дій, що відображає фіксацію на травмі. Подібне розуміння травматичного неврозу мало місце у З. Фрейда, який підкреслював, що в основі даного захворювання лежить "фіксація на моменті травми".
   У "Лекціях по введенню в психоаналіз" (1916/17) З. Фрейд зазначав, що травматичні неврози особливо часто виникають під час війни, після залізничних крахів і інших страшних життєвих катастроф. У своїх сновидіннях такі хворі постійно повторюють травматичну ситуацію. Створюється враження, неначе ці хворі не покінчили з подібною ситуацією, яка стоїть перед ними як недозволена актуальна проблема.
Аналогічно з травматичеким неврозом фундатор психоаналізу назвав травматичним переживання, на яких фіксовані нервовохворі. Разом з тим він визнавав, що в своїй основі "травматичні неврози не те ж саме, що спонтанні неврози, які ми звичайно аналітично досліджуємо і лікуємо". З. Фрейд визнавав також те, що йому не вдалося розглянути ці захворювання з психоаналитической точки зору. Він лише висловлював надію на можливість пояснення в майбутньому природи і істот травматичних неврозів.
   У 1919 м. був опублікований труд "Психоаналіз військових неврозів", передмову до якого написав З. Фрейд і який містив доповіді К. Абрахама (1877-1925), Е. Джонса (1879-1958), Ш. Ференци (1873-1933) і інших аналітиків, що роздумували над специфікою травматичних неврозів. Рік опісля в роботі "По той бік принципу задоволення" (1920) фундатор психоаналізу зазначав, що Перша світова війна дала мотив до виникнення великої кількості травматичних неврозів і поклала кінець спробам зводити це захворювання до органічної поразки нервової системи внаслідок впливу механічного впливу. У зв'язку з цим він писав, що "картина стану при травматичному неврозі наближається до істерії по багатству схожих моторних симптомів, але, як правило, перевершує її сильно вираженими ознаками суб'єктивних страждань, близьких до іпохондрії або меланхолії, і симптомами широко розлитої загальної слабості і порушення психічних функцій".
   З. Фрейд констатував ту обставину, що психоаналітик ще не досягли повного розуміння як військових неврозів, так і травматичних неврозів мирного часу. З'ясувалося, наприклад, що картина хвороби військових неврозів іноді виникає і без грубої участі механічного пошкодження. У свою чергу, в звичайному травматичному неврозі виявилися дві можливості: одна пов'язана з тим, що основною етиологическим умовою є момент раптового переляку; друга - з тим, що одночасно перенесене пошкодження перешкоджає виникненню неврозу.
   У бодрственном стані хворі травматичним неврозом не приділяють багато часу спогадам про їх нещасний випадок, що осяг. Під час сну вони постійно повертаються в ситуацію катастрофи, що привела до захворювання. Якщо брати до уваги дане положення, то воно виявляється як би що суперечить твердженню З. Фрейда, згідно з яким сновидіння є виконанням бажання людини. У зв'язку з цим фундатор психоаналізу пояснював: "Якщо ми не хочемо, щоб сни травматичних невротиков ввели нас в помилку відносно тенденції сновидіння виконувати бажання, нам залишається укласти, що в цьому стані функція сну так само порушена і відхилена від своїх цілей, як і багато що інше, або ми повинні були б подумати про загадкові мазохистских тенденції "я".
   У роботі "По той бік принципу задоволення" З. Фрейд констатував, що тема травматичного неврозу є "темною і похмурою". Пізніше в рукописі "Нарис про психоаналіз" (1938), опублікованої в 1940 м., він зазначав, що якщо невротичне захворювання починається в ранньому дитинстві, то застосовно до травматичних неврозів їх зв'язок з детермінантами в дитинстві досі не був такий, що прослідився. Як припущення З. Фрейд висловив наступну думку: "Можливо, що такі захворювання, як травматичні неврози (викликані надмірним переляком або сильним соматичним шоком, наприклад, залізничним крахом, похованням під земляним обвалом і т. д.), є виключенням".
   Деякі психоаналітик вважають, що травматичний невроз дає пацієнту можливість ретроспективно справитися з травмуючим переживанням шляхом відповідного відтворення його і подальшої переробки. На думку англійського психоаналітик Ч. Райкрофта (р. 1914), що знайшов відображення в "Критичному словнику психоаналізу" (1968), "травматичні неврози або спонтанно виліковуються, або стають хронічними, або переходять в психоневрози".
  

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua