На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ПАРТІЙНИЙ ЦЕНЗ - в ряді держав з однопартійний режимами (наприклад, Джібуті, Малаві) вимога, згідно з якою для володіння пасивним виборчим правом необхідно належати до правлячої політичної партії. Інакшого роду П.ц. існують в цей час в ряді країн з багатопартійною системою (Мексіка, Перу, Таїланд) або системою фіксованого числа партій (Індонезія). У цих державах тільки політичні партії мають право висувати кандидатів на виборах в парламент, що на ділі позбавляє пасивного виборчого права безпартійних. Земський исправник ( капітан - исправник ) - в XVIII - XIX вв. керівник уїздної адміністрації. Входив до складу нижнього земського суду. Обирався на дворянських уїздних зборах. Тиждень - евр. шавуа, тобто седьмица; срав. "число". Числення тижнів, яке знайшли у різних народів древнього часу: єгиптян, вавилонян, китайців і перуанців, ясно видно з Побут. 29:27; сліди цього знаходять в Побут. 2:2; 7:4; 8:10. Цим численням також користувалися для визначення і ділення Моїсеєвих свят, так, напр., Пятідесятніца називається святом седьмиц (Втор. 1б:Ф і дав.). Оскільки слово "шавуа" означало тільки число сім, то воно також могло бути уживане в інших одиницях часу, крім днів; в пророцтвах Даніїла об сім седьмицах (Даний. 9:24 і дав.) це слово розуміється як вказуюче. Сепден Джон - Сепден Джон (Selden, John) (1584-1654), англ, юрист, історик і антиквар. Хотя С. не був пуританином, він використав знання законів, захищаючи парламент в його спорах з Карлом I і неск. раз зазнавав в'язничного висновку. Будучи членом більшості складів парламенту після 1621 р., активно виступав за відставку Бекингема (1626) і брав участь в составлениио'Петиции про права (1628). МАЙОРАТ - форма успадкування нерухомості, і, передусім земельної власності, при якій вона повністю переходить до старшого з спадкоємців. Направлена на збереження і зміцнення великих земельних володінь.

Синдром емоційно-особових і мнестических розладів при поразці базальних відділів лобних часткою

Локалізація патологічного процесу в базальних відділах лобних часткою приводить до цілого ряду емоційно-особових розладів. Розглядаючи емоційні процеси, в даному контексті, можна виділити наступні складові, належні аналізу: загальний емоційний фон настрою хворого, ситуативно зумовлені емоційні реакції, відношення до свого захворювання, стійкість або лабильность афективних процесів, різноманітності емоційних реакцій.
Оцінка свого захворювання і його переживання, когнитивная і емоційна складові внутрішньої картини хвороби у хворих з поразкою базальних відділів лобних часткою приймають диссоциированний характер, хоч при цьому кожна з них не має адекватного рівня. Так, знання деяких симптомів свого захворювання, можливість формального їх переліку хворим з поразкою правої півкулі мозку поєднується з відсутністю цілісного уявлення про своє захворювання і його переживання (анозогнозия). Викладаючи жалоби у відповідь на питання, хворий говорить як би не про себе самого, ігноруючи при цьому значущі симптоми. Загальний фон настрою характеризується при цьому добросердям, ейфорией, в ряді випадків - расторможенностью афективної сфери. Стабільність добросердого фону настрою виявляється і в емоційних реакціях на неуспіх при виконанні різних завдань. Хворі роблять спроби пояснення своєї недостатності за рахунок зовнішніх чинників, відсутність в минулому досвіді необхідних навиків. Така "квази-логічна" (по А. Р. Лурії) аргументація створює видимість адекватного осмислення ситуації неуспіху. Поверхневе, формальне називання симптомів захворювання в поєднанні з їх ігноруванням, відсутність цілісної внутрішньої картини хвороби свідчать про те, що захворювання не увійшло в систему смислообразующих параметрів, не є що становить самосвідомість.
Поразка базальних відділів лівої лобної частки характеризується загальним депресивним фоном поведінки, який однак не зумовлений істинним переживанням хвороби, когнитивная складова внутрішньої картини якої у хворого відсутня. Жалоби або взагалі спонтанно не пред'являються хворим, або представлені недифференцированно в загальному (вельми збідненому) потоку, де в одному ряду з вказівкою на головні болі відмічається недостатність функції кишечника. Окремі емоційні реакції на неуспіх можуть мати місце у вигляді негативізму, агресії, насильного плачу. Такі емоційні вияви носять лабильний характер.
Загалом емоційний мир хворих з лобно-базальной патологією характеризується обедненностью афективної сфери, монотонністю її виявів, недостатньою критичністю хворих в ситуації нейропсихологического обстеження, неадекватністю емоційного реагування. На цьому фоні не виявляється виразних розладів гнозиса, праксиса і мови. У більшій мірі функціональна недостатність базальних відділів лобних часткою позначається на інтелектуальних і мнестических процесах. Операциональная сторона мислення залишається підлягаючою зберіганню, але воно може порушуватися в ланці здійснення планомірного контролю за діяльністю. Виконуючи послідовність мислительних операцій, хворі виявляють імпульсивну зісковнути на побічні асоціації, йдуть в сторону від основного завдання, виявляють ригидность при необхідності зміни алгоритму. Загалом для даної локалізації поразки характерне своєрідне порушення нейродинамических параметрів діяльності, що характеризується, здавалося б, парадоксальним поєднанням імпульсивності (расторможенности) і ригидности, які дають синдром порушення пластичності психічних процесів. Цей радикал виявляється і в здійсненні мнестической функції, рівень досягнень в якій коливається, причому не стільки за рахунок зміни продуктивності, скільки за рахунок переважання в продукті відтворення то однієї, то іншої частини стимульного матеріалу. А. Р.
[26]
Лурія образно характеризував даний варіант порушень як "хвіст витяг - ніс вгруз, ніс витяг - хвіст вгруз". Так, наприклад, пригадуючи розповідь, що складається з двох концентров, хворий імпульсивно відтворює його другу половину, найближчу за часом до моменту актуалізації. Повторне пред'явлення розповіді може за рахунок корекції хворим забезпечити відтворення його першої половини, загальмовуючого можливість переходу до другої частини.
На закінчення опису синдрому психічних порушень при поразці базальних відділів лобних часткою мозку потрібно відмітити, що його особливості зумовлені зв'язком останніх з утворенням "висцерального мозку". Саме тому на перший план в ньому виступають зміни емоційних процесів.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua