На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

КРИМІНАЛІСТИКА - (від лати. criminalis що-відноситься до злочину) - 1) прикладна юридична наука, розробляюча систему спеціальних прийомів, методів і коштів збирання, фіксації, дослідження і використання судових доказів. Ці прийоми і методи застосовуються в карному судочинстві для попередження, розкриття і розслідування злочинів, а також використовуються при судовому розгляді карних, а в ряді випадків і цивільних справ. Найважливіші розділи сучасної 2) застаріла назва науки карного права. ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКУ В СТРАХУВАННІ - повна або часткова компенсація страхувальником втрат страхувальника внаслідок настання страхового випадку. Здійснюється шляхом виплати страхового відшкодування. БОЯН - (2-я підлога. XI - н. XII в.), древньоруський поет. Твори Бояна були величальними песнями-славами російським князьям; їх виконання супроводилося грою на гуслях. У древньоруський міфології Боян - "Велесов внук" (тому що його прародителем вважається бог Велес). Боян розумів мову птахів і звірів і переказував його на людський. Пісні Бояна - про богів, богатирів і князьях. Ім'я Бояна згадується в написах Софії Київської, в Новгородських літописах, в "Слові об полицю Ігореве". У останньому про нього говориться: "Боян бо віщий, аще кому хотяше гімн творити, то растекашется мислию по древо, сірим. Радіщеви - Радищеви - дворянський рід, по сімейних переказах, походження татарського, висхідний на початок XVII віку. Опанас Прокофьевич Радіщев був при Ганні Іоанновне полковником стародубским (в Малороссиї). Про внука його Олександрові Миколайовичі див. вище. Рід Радіщевих внесений в VI і II частини родовідних книг Калужської, Саратовської, Тамбовської і Харківської губерній (Гербовник, V, 61). Персель (PURCELL), Альберт Артур - (1872-1936) - one из вождей британского лейборизма; one из руководителей Англо-русского комитета.

ТЕРАПІЯ МОДЕЛЮВАННЯ ПО БАНДУРІ

У основі даного підходу лежать принципи модифікації поведінки, розроблені Бандурою (Bandura А., 1969) і Кендаллом (Kendall P. С., 1981).
Бандура розробляв проблеми соціального навчання, модифікації поведінки, агресії і самоеффективности. Найбільш відомі його роботи - "Соціальне навчання і розвиток особистості" (видана спільно з Уолтером (Walter R.)), "Принципи модифікації поведінки", "Агресія: аналіз з позицій соціального навчання" і "Теорія соціального навчання" (опублікована в 1977 р.).
Основне положення концепції соціального навчання Бандури полягає в навчанні і засвоєнні різних форм поведінки через спостереження. Розробці концепції сприяли роботи Міда (Mead G. Н.) по імітації голосу і жестів; аналіз процесу імітації і наслідування Міллера (Miller N. Е.) і Долларда (Dollard J. А.), а також дослідження Моурера (Mowrer О. Н.) по знаковому навчанню і навчанню через винагороду. Традиційні погляди на соціальну поведінку зводилися в основному до того, що особові зміни і зміни в навколишньому середовищі відбуваються незалежно від результатів поведінки. У роботах же Бандури було показано, що існують реципрокні відносин між поведінкою, особовими змінами і змінами в соціальному оточенні. Бандура затверджував, що людина не просто рухома внутрішніми силами, але і сам закладає, визначає умови для змін в своєму середовищі; він не тільки схильний до впливів, але і сам здатний впливати. Він вважав, що навчання людини різним формам поведінки у величезній мірі включає моделювання, спостереження і імітацію. Бандура обгрунтував положення про те, що будь-яка діяльність, в тому числі і поведінка людини, опосредуется символічною репрезентацією подій навколишнього середовища. Без символизации важко пояснити високу міру гнучкості людської поведінки. Поведенческие зміни активно опосередковані через когнитивні компоненти, усвідомлення. Людина здатна регулювати свою поведінку завдяки спостереженню і усвідомленню власної поведінки. Регулятором поведінки є також критика.
Розроблений Бандурою підхід мав вкрай важливе значення для розвитку нових форм психотерапевтичного втручання. Новим для психотерапевтів з'явився пошук интегративних прийомів роботи шляхом поєднання механізмів оперантного і класичного зумовлення з підкресленням важливості когнитивних механізмів в регуляции поведінки.
Бандура і його послідовники істотну роль в навчанні або відкритті нової адаптивної поведінки додавали моделюванню. Через моделювання і участь, що підкріплюється пацієнти опановують новими навиками і умінням справлятися зі своїми страхами, на яких вони зосереджені. У класичних серіях навчання Бандура демонструє, наприклад, як через спостереження за моделями поведінки в реальному житті або відображеними в фільмі можна залучити пацієнта в процес взаємодії або спілкування з об'єктами і ситуаціями, які раніше викликали страх. Якщо наслідки поведінки, що моделюється нагороджуються, то "учень" може замінити неадаптивну поведінку. Так, психотерапевт, з допомогою психодрами спонукаючи пацієнта поводитися більш упевнено або сам показуючи прийоми упевненої поведінки, допомагає йому перенести цей досвід в реальну середу. Якщо з першого разу пацієнт не придбаває такий досвід, то психотерапевт пропонує йому декілька разів "програти" скрутну для нього ситація, поки не буде досягнутий упевнений результат. Досвідчений партнер вже є для пацієнта хорошою моделлю, об'єктом для наслідування або ідентифікації. Навіть прийом "двійника" класичної психодрами може розглядатися як моделювання "зсередини". У Т. м. п. Б. можуть бути використані такі технічні прийоми, як розповідь пацієнта про психотравматичном досвід з одночасним включенням тренінгу самоинструкции, запис альтернативного розв'язання проблеми на психотерапевтичному занятті, обмін ролями з психотерапевтом і інш. Важливий зворотний зв'язок після перенесення досвіду, отриманого на психотерапевтичному занятті, в реальну микросреду.
У подальшому Бандура розробляв положення про те, що як психотерапевтична реакція, так і реакція уникнення в процесі спостереження за моделями поведінки здійснюються через посилення почуття самоеффективности. Індивід розвиває підвищену перцепцию здатності справлятися зі специфічними ситуаціями. Це, в свою чергу, зменшує хворобливі очікування, сприяючі розвитку тривоги і страху, ведучої до захисної невротичної поведінки.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua