На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Соціальний пакет (бенефити) - це частина компенсаційного пакету у вигляді додаткових соціальних пільг і виплат персоналу, зверх передбачених ТК РФ. У його склад можуть включатися додаткові медичне, пенсійне страхування, страхування життя, надання безпроцентних кредитів і позик співробітникам, членство в спортивних клубах, оплата живлення, оплата витрат користування мобільним телефоном, навчання, відшкодування витрат по оплаті комунальних послуг, вмісту дітей в дошкільних установах, інш. НОРМИ ПРАВА ДИСПОЗИТИВНІ - норми, що надають суб'єктам права можливість самим вирішувати питання про об'єм і характер своїх прав і обов'язків. При відсутності такої домовленості вступає в дію розпорядження, що міститься в них. ВІЙСЬКОВІ ПОСЕЛЕННЯ - особлива організація військ в Російській імперії в 1810 - 1857 рр. з метою зменшення військових витрат. Суміщали військову службу із заняттям сільським господарством. Введені на казенних землях Петербургської, Новгородської, Могильовської, Херсонської і ряду інших губерній. З 1817 р. головним начальником стає А. А. Аракчеєв. Для В. П. характерні муштра, жорстокий режим, сувора регламентація життя. Відомі повстання в В. П. - Чугуєвськоє в 1819, Новгородськоє в 1831 р. і інш. Поняття стало синонімом жорстокого, бездушного порядку, безглуздого примушення, суворої дисципліни. Пьемонт - Пьемонт (Piedmont), обл. в Сівбу. Італії, до-ой правили герцоги Савойськиє, з 1720 р. - королі Сардінського Королівства. Після Венського конгресу в 1815 р. Віктор Еммануїл I повернувся в звільнений від французів Турін з Сардінії. З 1831 р., при Карле Альберте Каріньянськом, П. став центром руху за об'єднання Італії. У 1861 р. Віктор Еммануїл II був проголошений королем об'єднаної Італії. Федерація - форма державного пристрою, при якій вхідні в склад держави федеральні одиниці-члени федерації (в СРСР - союзні республіки) мають власні конституції, законодавчі, виконавчі, судові органи.

Зоб дифузний токсичний (базедова хвороба, зоб дифузний тиреотоксический)

Захворювання характеризується дифузним збільшенням щитовидної залози з абсолютним (в залежності від міри) підвищенням секреції. Найбільш часті вияви захворювання зумовлені порушенням обміну речовин: похудание, екзофтальм, тахикардия і інш. Надзвичайно властивими є афективні розлади у вигляді емоційної лабильности. Хворі дифузнотоксичним зобом легко вселяються, сльозливі, для них характерні невмотивовані коливання настрою, у них легко виникають реакції роздратування, що доходять до вираженого гніву, що звичайно зміняється плачем. У всій поведінці виявляється непосидючість, зайва метушливість, неможливість тривалої концентрації уваги. Хворі образливі, рассеянни, скаржаться на підвищену стомлюваність, зниження працездатності, що виражається як в фізичній, так і в психічній астенії; части явища гиперестезии у вигляді непереносимості гучних звуків, яскравого світла, дотиків.
Досягаючи стану яскраво вираженої депресії, на перше місце в більшості випадків виступає знижений настрій, рідше розвивається стан апатії, вялости, байдужість. Практично завжди поєднуючись з ипохондрическими виявами, тривогою, психічні розлади придбавають дисфорический оттенок. Набагато рідше спостерігається стан ейфории зі зниженням критичного відношення до свого стану.
Також до вже охарактеризованої вище клінічної картини, що включає в себе афективні порушення, різноманітну астенічну симптоматику, приєднуються психотические розлади, що виявляються у вигляді гострих і затяжних психозів, маревних станів, зорового галлюциноза. При даній патології надто рідко зустрічаються стану помраченного свідомості, депресивнепараноидні стану, шизофреноподобні психози, делириозноаментивні розладу, фобії, поява кататоноподобной симптоматики, ідеї ревнощів. Даному захворюванню властиві розлади сну, з частими тривожними сновидіннями, безпричинними пробудженнями.
У разі тривалої хронизации процесу, а також при прогресуючій формі дифузнотоксичного зобу розвиваються інтелектуальномнестические розладу.
Гипотіреоз (гипотиреоидизм) розвивається внаслідок недостатності гормональної продукції щитовидної залози. Самими ранніми соматичними виявами захворювання служать брадикардия, набряки особи, тулуба, кінцівок. У випадках, коли кретинизм є природженим захворюванням, а також тоді, коли гипотиреоз розвивається в ранньому дитячому віці, як ускладнення може сформуватися олігофренія. Психічний розвиток при даній патології страждає в різній мірі, часто досягаючи глибокого недоумства.
Також для гипотиреоза характерними виявами служить млявість, гиподинамия, сонливість, швидка стомлюваність, зниження асоціативних процесів. Часто до барвистої клінічної картини приєднується неврозоподобная симптоматика, що виявляється в емоційної лабильности, дратівливості, пригніченому настрої, легкій ранимости.
У зв'язку з поступовим прогресуванням захворювання спостерігається зниження пам'яті, що посилюється, аж до формування корсаковского синдрому. Часто спостерігаються порушення інтелектуальних функцій, повна байдужість до навколишнього світу, психотические стану свідомість, що виявляється синдромами помраченного, вираженими депресивними, депресивнопараноидними розладами. Можливо розвиток шизоформних психозів в поєднанні з галлюцинаторнопараноидной і кататоноподобной симптоматикой. Максимальну небезпеку для життя хворого представляють коматозні стану, зокрема микседематозная грудки, що приводить до летального виходу.
Гипопаратиреоз характеризується недостатністю секреції околощитовидних залоз. Для даного захворювання властивий розвиток неврозоподобной симптоматики, що формується по типу истероформного або неврастеноподобного варіанту. Хворі гипопаратиреозом швидко стомлюються, пред'являють жалоби на зниження уваги, стають розсіяними, млявими, формуються нестійкий настрій, підвищена образливість. Відмічаються порушення сну: сон стає тривожним, поверхневим, чуйним, з частими пробудженнями. Вельми часто хворі відчувають почуття страху, пригніченості, у них відмічається схильність до ипохондрическим станів. Можливий розвиток епилептиформних розладів, гипопаратиреоидной енцефалопатии в поєднанні з розладами пам'яті, помітним зниженням інтелекту.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua