На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

СЕРТИФІКАТ ЦІННОГО ПАПЕРУ - документ, що випускається емітентом, що засвідчує права на вказану в сертифікаті кількість цінних паперів. Бездокументарні цінні папери сертифікатів не мають. Для документарних цінних паперів з обов'язковим централізованим зберіганням виготовляється т.н. глобальний сертифікат, який вміщується на зберігання в уповноважений депозитарії Глобальний сертифікат засвідчує право на всі цінні папери з одним державним реєстраційним номером. ИЗДОЛЬЩИНА - вигляд оренди землі, при якій орендна плата передається власнику часткою урожаю. Була формою, перехідної від феодальної оренди землі до капіталістичної. Як пережиток феодалізму досі зберігається в деяких країнах (Азії, Північної Африки, Південної Європи). Тіппеканое битва - Тіппеканое битва (Tippecanoe, battle of) (7 нояб. 1811 р.), зіткнення між амер. військами і ин-дейцами-шауни у р. Уобаш в 240 км від Вінсенса. Щоб покінчити з опором індіанців амер. експансії на 3., губернатор Індіани Гаррісон спровокував конфлікт з індіанською конфедерацією, що підтримується англійцями на чолі з вождем шауни Текумсе і його братом шаманом Тенськватавой. У ході бою Гар-риСон, незважаючи на значить, втрати, примусив індіанців відступити. Тобто розглядалася як важлива перемога, але загроза з боку англійців і індіанців на С.-3. США зберігалася аж до загибелі Текумсе в битві при. КОЧУБЕЙ Матрона Василівна - дочка Генерального судді, страчений Мазепой, була замужем за наступним Генеральним суддею Чуйкевичем, однодумцем гетьмана Мазепи і противником Росії: разом з чоловіком засланець в Сибір, але потім повернена і померла в монастирі. Російський поет Пушкин в поемі "Полтава" дав її спотворений образ, назвавши її Марією. АКРОПОЛЬ - піднесена і укріплена частина древньогрецький міста, так зване верхнє місто, міцність, притулок на випадок війни. Найбільш відомий А. в Афінах, значна частина якого збереглася до наших днів.

ПЕРВЕРСИЯ (PERVERSION)

Фіксована і стійка сексуальна поведінка, що розцінюється як патологічне через відхилення у виборі сексуального об'єкта і/або від нормального для дорослого гетеросексуального статевого акту. При описі перверсий Фрейд (1905) зазначав, що окремі елементи таких сексуальних дій зустрічаються в статевому житті ледве чи не у кожного здорового індивіда. При певних обставинах подібна сексуальна активність протягом певного часу може заміняти нормальну поведінку або співіснувати нарівні з ним. Незважаючи але те, що чітку межу між нормальною і патологічною сексуальною поведінкою провести неможливо, деякі відхилення настільки відрізняються від загальноприйнятих норм, що їх потрібно називати патологічними. Крайні фіксовані і виняткові форми сексуальної поведінки описуються як перверсии, аналогічні дії, що становлять частину статевого акту і що посилюють сексуальне збудження, розцінюються кок нормальні. Наприклад, скопофилия вважається нормальною як елемент сексуальних відносин, але не при вуайериеме.
Перверсии характеризуються особливими сексуальними фантазіями, способами мастурбації, сексуальною стимуляцією і/або особливими вимогами до статевого партнера. Типовими прикладами є фетишизм, трансвестизм, вуайеризм, ексгібіціонізм, содомазохизм і педофилия. Гомосексуалізм часто розглядається кок нормальна варіація, однак деякі його форми відповідають даному тут визначенню.
Далеко не завжди у одного індивіда вдається виявити весь комплекс перекрученої поведінки. Забезпечуючи позбавлення від тривоги, пов'язаної з дофаллическими і фалічними конфліктами розвитку, сексуальна перверсия дозволяє досягати генитального оргазму, коли інші способи його досягнення придушуються. Перверсии можуть практикуватися з партнером або без нього, можуть бути винятковою формою або поєднуватися з іншими. Якщо перверсия не є винятковою і облиготной, вона переживається або кок що доставляє більше задоволення, ніж гетеросексуальний статевий акт, або кок обов'язкова його умова. І навпаки, в процесі нормальних попередніх лоск використовуються багато які форми інфантильної сексуальності для досягнення бажаної мети гетеросексуольной генитальности.
Фрейд (1905) виявив передвісників перверсий в дитячих фантазіях і захопленнях. Він виявив також, що перекручені бажання і фантазії у невротиков є несвідомими - невротичні симптоми частково являють собою реакцію на перекручені уявлення. Він висунув гіпотезу про те, що сексуальні перверсии виникають тоді, коли дитячі либидинозні спрямування безпосередньо переносяться в життя дорослого - інфантильна сексуальність поступається силом витиснення, які конвертують її в невротичні симптоми. Надалі теоретики виявили захисний характер перверсий - вони являють собою комплексну компромісну освіту. У типових для перверсий несвідомих фантазіях заперечуються анатомічна відмінність між підлогами, взаємна привабливість полови і прерогатива статевої зрілості. Функції перверсии є комплексними і множинно детермінований. Крім ролі як компромісна освіта між дериватами влечений і Сверх-Я, перверсия виконує важливі функції збереження Я, що включають в себе позбавлення від страху відділення і кастрації, контроль над агресією, стабілізацію образу тіло, вираження жіночої ідентифікації і торжества над нею, дегуманізація і нейтралізацію загрозливих об'єктів, заповнення пропусків в почутті реальності і звільнення від болісних афектів, таких, як депресія. Оскільки термін перверсия придбав принизливе значення/ його іноді замінюють поняттями сексуальної девіації або порафилии. Терміном парафилия підкреслюється незвичайна якість або природа об'єкта еротичного інтересу, тоді як поняття сексуальної девіації відноситься до сексуальної активності, що виходить з точки зору статистики або культури за рамки норми.
Ці терміни мають на увазі ізольовані категорії, однак перверсия рідко являє собою окремий клінічний вияв патології. Кок правило, вона виникає в поєднанні з широким спектром розладів, включаючи психози і порушення статевої приналежності на одному його кінці і неврози, при яких схильність до перверсии все більш і більш витісняється, - на іншому.
Хоч психічне життя індивіда можуть пронизувати різноманітні перекручені фантазії, перверсия не завжди перешкоджає встановленню відносин з відповідними партнерами. Стабільні об'єктні відносини, кок відомо, мають місце у осіб з самими різними формами перверсии.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua