На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ВІЛЬНА МИТНА ЗОНА і ВІЛЬНИЙ СКЛАД - митні режими, при яких іноземні товари розміщуються і використовуються у відповідних територіальних межах або приміщеннях (місцях) без стягування митних зборів, податків, а також без застосування до вказаних товарів заходів економічної політики, а російські товари розміщуються і використовуються на умовах, вживаних до вивозу відповідно до митного режиму експорту, в порядку, встановленому ТК РФ. ПЕРЕКЛАДЕННЯ ПОДАТКОВОГО ТЯГАРЯ - перенесення на певних платників податків, частіше за все на покупців, частини або усього податкового тягаря шляхом підвищення цін або зменшення виплат, що надаються ім. Гимера II 2-е карфагенское вторгнення на Сицилію - В 409 до Р. X. карфагеняне під командуванням Ганнібала осадили місто. Перший штурм був відбитий, і Діокл, що війшов в гавань з 25 кораблями, евакуйовував половину жителів. Через три дні він повернувся за іншими, але запізнився, т. до. перш ніж він увійшов в гавань, осаждавшие спрямувалися в пролом стіни. Місто розграбували, і 3000 бранців були принесені в жертву, щоб умилостивить тінь Гамількара, загиблого під час облоги міста в 480 до Р. X. Див. Селінунт. ШЕЛЬМУВАННЯ - в російському праві в 1716-1766 рр. вигляд ганебного покарання для дворян, засуджених до смертної страти, вічного посилання і т. д. Полягало в оголошенні винного злодієм (шельмою) і в заломленні над його головою шпаги. Супроводилося позбавленням дворянства і станових прав. Пізніше було замінено "позбавленням всіх прав стану". АРХИВОВЕДЕНИЕ - комплексна дисципліна, що вивчає історію і організацію, теорію і практику роботи архівів в області обліку, опису, забезпечення збереження документів, наукової організації труда і економіки архівної справи.

ТІНЬ

- несвідомі вияви, темна сторона психіки, що відкидаються людиною, але внутрішньо властиві йому і що надають вплив на його мислення і поведінку.
   Уявлення об Тіні як "вивороти" людської душі містилися в роботах З. Фрейда. Класичний психоаналіз був націлений насамперед на розкриття тих несвідомих влечений і бажань людини, які, з точки зору культури і суспільства, сприймалися як негативні, тіньові, асоціальні, аморальні. Однак поняття Тіні як таке було введено К.Г. Юнгом (1875-1961). Воно грало важливу роль в його аналітичній психології.
З точки зору К.Г. Юнга, Тінь - це темна половина особистості, яка властива кожній людині і без якої він не може обійтися в реальному житті. Кожний індивід володіє власною Тінню. Він несе в собі своє минуле, зберігає примітивні бажання і агресивні потяга. Однак тіньова сторона особистості, як правило, витісняється, придушується. Людина не помічає свої несвідомі негативні характеристики, не хоче їх бачити і ігнорує їх. Разом з тим в його психіці відбувається розгортання темних сил, які можуть прориватися назовні, руйнувати мораль, самоконтроль і захльостувати мир свідомості.
   У роботі "AION. Дослідження феноменології самости" (1951) К.Г. Юнг підкреслив, що Тінь складають тіньові характеристики людини, його вади, наділені емоційною природою і що володіють автономією. Ним властива властивість нав'язливість, владного оволодіння. При наявності проникливості і доброї волі Тінь може бути частково асимільована свідомою частиною особистості. Однак досвід показує, що в ній присутні такі риси, які демонструють "наполегливу протидію моральному контролю". Таким чином, можна сказати, що "Тінь являє собою моральну проблему, що кидає виклик особовому Я загалом, оскільки жодна людина не в змозі усвідомити свою Тінь, не приклавши серйозних зусиль морального характеру".
   Негативні якості і характеристики людини можуть знайти свою персоніфікацію в сновидіннях або бути спроецировани на інших людей. Значення того і іншого, як правило, вислизає з свідомості. Так, проекції не усвідомлюються самим індивідом і тому йому нелегко визнати в них свою власну Тінь, відкинуту на об'єкти. На думку К.Г. Юнга, людина не створює проекції, а стикається з ними. Результатом проекцій є те, що людина виявляється ізольованою від свого оточення. На місце реальних відносин зі своїм оточенням він ставить щось ілюзорне. Надія на те, що людина сама помітить свої проекції, надто мала. "Необхідно переконати його, що він відкидає дуже довгу Тінь, перш ніж він погодиться прибрати свої емоційно забарвлені проекції з їх об'єкта".
   Усвідомлення тіні передбачає визнання реальної присутності темної сторони людини. Оскільки в Тіні зібране передусім особисте несвідоме, то її вміст все-таки піддається усвідомленню. Принаймні, Тінь можна роздивитися при умові деякої самокритичности людини. Однак, коли Тінь з'являється в якості архетипа, пов'язаного з колективним несвідомим, її пізнання виявляється справою непростою. Словом, людина здатна визнати відносне зло своєї природи, але, як відмічав К.Г. Юнг, "спроба заглянути в обличчя абсолютного зла виявляється рідким і приголомшуючим по впливу досвідом".
   При аналітичному лікуванні відбувається очна ставка з темною половиною особистості, з Тінню. "Зустріч з самим собою означає передусім зустріч з власною Тінню. Ця тіснина, вузький вхід, і той, хто занурюється в глибоке джерело, не може залишатися в цій хворобливій узости". Інтеграція Тіні, тобто усвідомлення особистого несвідомого знаменує собою перший етап аналітичного процесу.
   Тінь - це не тільки виворіт психіки, вмісний виключно темні аспекти особистості. У ній присутні також такі потяга і бажання, які не вичерпуються чимсь поганим, морально неприйнятним. По переконанню К.Г. Юнга, Тінь включає в себе і все те, що являє собою примітивне, інфантильне, непристосоване, яке не отримало свого зрілого, позитивного розвитку. Тому задача аналітичної терапії складається не у виключенні Тіні з життя пацієнта, а в усвідомленні ним її наявності, в отриманні здатності інтегрувати її в Я і співіснувати з нею, не вдаючись до болісного придушення і зісковнути в лоно невротичного захворювання.
   

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua