На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ІНТЕРВЕНЦІЯ - (від позднелат. interventio -втручання) - 1) насильне (відкрите або замасковане) втручання одного або декількох держав у внутрішні справи іншої держави, направлене проти його територіальної цілісності або політичної незалежності або яким-небудь інакшим образом що суперечить цілям і принципам Статуту ООН. Разлічают И. озброєну, економічну, дипломатичну. Вооруженная И. розглядається як агресія; 2) посередництво по векселю, звичайно - з власної ініціативи ( "за честь" надписателя). ПРЕДСТАВНИЦЬКІ ВИТРАТИ - витрати підприємства або організації на проведення офіційних прийомів іноземних представників, на відвідування ними культурно-видовищних заходів, на буфетное обслуговування, на оплату послуг перекладача. Пекін - столиця Китаю. Перші відомості відносяться до 2-му тис. до н.е. У 1263- 1368 рр. Пекін - під владою монголів. У 1263 р. монгольський хан Хубілай заснував тут столицю Монгольської імперії. У 1368 р. місто отримав назву Бейпін (Утихомирене місто), в 1421 р. став столицею китайської імперії Мін (1368- 1644 рр.) і з цього часу називався Пекін (російська назва - від китайського Бейцзін) - Північна столиця. При Цинської (маньчжурской) династії (1644- 1911 рр.) Пекін залишався столицею імперії. У 1928- 49 рр. місто іменувався Бейпін. У 1949 р. місто перейменований в Пекін (Бейцзін) і оголошений столицею. БОГДАНОВИЧ Іполит Федорович - (23.12.1743 - 6.01.1803), російський поет. Головний твір - поема "Душенька" (1778), стилізована під російські народні казки, що вразила сучасників новизною змісту і легкістю вірша. Інші соч.: п'єси "Радість Душеньки" і "Слов'яни", збірник "Російські прислів'я", нариси "Історичні зображення Росії". СЛІДСТВО - результат прийняття рішення і сукупності певних дій. У карному процесі - збирання і перевірка доказів, необхідних і достатніх для з'ясування обставин справи. Крім того, судове З., результати якого лягають в основу вироку.

ПЕРЕНЕСЕННЯ

Переміщення паттернов почуттів, думок і поведінки, що спочатку відносилися до значущих людей з дитинство, але людини, включеної в поточні межличностні відносини. Оскільки процес перенесення переважно є несвідомим, пацієнт не сприймає різні джерела перенесення і пов'язаних з ним фантазій, установок і почуттів (таких, як любов, ненависть і гнів). Феномен перенесення виявляється несподівано для суб'єкта і може спричиняти стан дистресса. Початковими фігурами, з яких переносяться такі емоційні паттерни, частіше за все є батьки, але нерідко як джерела перенесення виступають брати і сестри, бабусі і дідусь, вчитель, лікарі, про також герої з дитинства.
Перенесення являє собою форму об'єктних відносин і, як будь-які об'єктні відносини, він відтворює першу дитячу прихильність і має, універсальний характер. Крім аналітичної ситуації перенесення може виявлятися в самих різних умовах: при інших формах психотерапії, при лікуванні соматичних захворювань, в школі, на роботі і в соціальній взаємодії. Проте найбільш виразно і інтенсивно перенесення виявляється в процесі психоаналізу. Можливо, це пояснюється тим, що пацієнт починає терпимо відноситися до дериватам дитячих компромісних освіт, які зазнають перенесення. Крім того, умови абстиненции і фрустрации, властиві процесу аналізу, сприяють регресії до інфантильної структури особистості, що, в свою чергу, сприяє вияву перенесення. Відносна анонімність аналітика полегшує перенесення але нього активованих дитячих уявлень. У відсутність інформації про якості аналітика і його особисте життя пацієнт створює фантазії, загалом не зіпсовані сприйняттям теперішнього часу. Пацієнт настільки зосереджується на фігурі аналітика, що розвивається невроз перенесення, що відтворює картину дитячого неврозу. Перенесення - поняття динамічне; в процесі аналізу він міняється, а тому аналітик може репрезентировать різних людей з минулого пацієнта.
Не всі реакції на аналітика є перенесенням. Деякі з них виникають у відповідь на його установки або актуальну поведінку.
Перенесення може бути причиною найсильнішого опору аналізу, але може бути також його вірним союзником. Бо завдяки інтерпретації перенесення пацієнт переконується в правильності виявлених взаємозв'язків і реконструкцій, зроблених в процесі аналітичного лікування.
Перенесення неодмінно відображає переплетення почуттів любові і ненависті, і тому його вияви часто бувають амбивалентними. Проте потрібно розрізнювати негативне перенесення і позитивний. Ці терміни відносяться до якості виявів (агресивним і ворожим або дружнім і доброзичливим), переважаючих в даний момент аналізу. У практичній роботі весь спектр афективних реакцій може переживатися в контексті перенесення. Те, що прийнято називати "бажаною частиною перенесення, відноситься до того, що сприяє аналітичному успіху, дозволяє пацієнту почати роботу і сприяти процесу лікування. Однак, як показує досвід, в процесі аналізу такі вияви можуть міняти своє значення і приєднуватися до опору.
Аналіз і інтерпретація змісту перенесення мають велике значення для терапевтичного процесу. Більш того деякі автори затверджують, що змін можна добитися тільки за допомогою інтерпретації перенесення. У процесі лікування перенесення може помітно мінятися, однак навряд чи він повністю зникає. Сумнівно також, що його повне усунення є необхідним для успішного аналізу.
Перенесення - автоматичне, несвідоме відтворення переживань - відрізняється від робітника або терапевтичного альянсу, що являє собою свідому взаємодію між аналітиком і пацієнтом. У такому альянсі пацієнт ідентифікується з цілями і методами аналітичної терапії і розуміє необхідність генетичного инсайта. Бажання пацієнта співробітничати доповнюється прагненням аналітика (концептуализируемим як його робоче Я) допомогти йому досягнути инсайта, розуміння і свідомого контролю. Такий альянс передбачає терапевтичне розщеплення Я пацієнта: одна частина Я отщепляется і спостерігає за частиною, яка переживає. Міцний терапевтичний альянс часто є необхідною умовою продовження аналізу в період вираженого негативного перенесення.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua