На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ПРОФЕСІОНАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ (ПТУ) - в РФ - основна ланка системи професіонально-технічної освіти. ПТУ ведуть підготовку кваліфікованих робочих кадрів на базі загальноосвітньої, неповної і повної середньої школи. Термін навчання становить 1 - 3 року в залежності від рівня загальноосвітньої підготовки, отриманій до надходження в училищі. На початку 90-х рр. в системі Міністерства освіти РФ знаходилося понад 4 тис. училищ. ПРИВАТ-ДОЦЕНТ - (від лати. privatum - приватним способом і docens - повчальний) - вчене звання позаштатного викладача в університетах і деяких інших вузах дореволюційної Росії і, в цей час, ряду зарубіжних країн. Рюріковичи - нащадки київського князя Ігоря, який вважається сином Рюріка (Роріка). Це російська князівська і царська династія (до 1598 р.) Рюріковичи стояли у главеДревнерусского держави, великих і дрібних князівств. У XII-XIII вв. деякі з них називалися також по іменах родоначальників ответвлений роду: Мономаховичи (Мономашичи), Ольговичи, Мстіславичи і інш. З утворенням Московської держави багато які Рюріковичи, втративши питомі володіння, склали вищий шар служивих людей (княжата). Князья Барятінськиє, Волконськиє, Горчакови, Долгорукови, Оболенськиє, Одоєвськиє, Репніни, Щербатови і інші. ЧИТА - місто (з 1851), центр Читінської області (з 1937), при впадінні ріки Чита в Інгоду. 321,8 тис. жителів (1996). У 1653 землепроходець П. Бекетов заклав в гирлі Чити зимовище, перше постійне поселення тут виникло після 1675, в 1699 побудований Читінський острог. З 1851 - центр Забайкальської області. У 1920-22 - столиця Далекосхідної республіки. У 1922-26 - центр Забайкальської губернії. Голеніщев-Кутузов-Товстої Павло Матвійович - Голеніщев-Кутузов-Товстої Павло Матвійович - див. в статті Голенищеви-Кутузови.

СІМЕЙНИЙ КОМПЛЕКС

- подвійні почуття дитини по відношенню до інших дітей, що народжуються в сім'ї. З. Фрейд вважав, що сімейний комплекс тісно пов'язаний з едиповим комплексом: і той і інший спираються на егоїстичні почуття маленької дитини.
   З точки зору З. Фрейда, сімейний комплекс виражає негативне відношення дитини до братів, що з'явилися на світло і сестер. Часто дитина хоче, щоб мама і тато "подарували" йому брата або сестру. Він мріє про те, як буде грати з ним і любити його. Однак з народженням немовляти відношення в сім'ї міняються. Батьки приділяють більшу увагу новонародженому. У старшої дитини з'являються ревнощі, заздрість, тривога. Він відчуває, що відійшов на другий план, а йому хочеться бути в центрі уваги батьків. Оскільки ті зайняті і поглинені немовлям, остільки молодші брат або сестра починають сприйматися їм як перешкода. У старшої дитини виникає почуття ненависті і бажання усунути брата або сестру з тим, щоб батьки знову могли приділяти йому всю свою увагу.
   У випадку якщо передчасна смерть відносить з життя новонародженого, то старша дитина зазнає мук совісті. Він знаходиться у владі сильних переживань, що надають глибокий вплив на його психіку. Дитина звинувачує себе в тому, що саме його бажання смерті брата або сестри привело до реальної кончини немовляти. Відчуття власної провини може виявитися так гострим і всепоглинаючим, що на цьому грунті можливий розвиток внутрипсихического конфлікту, поверхневий дозвіл якого може привести до хвороби, коли цей конфлікт заганяється вглиб і всі спроби дозволити його кінчаються невдачею.
   У клінічній практиці нерідкі випадки, коли пацієнти згадують про своє негативне відношення до молодших братів або сестер. Так, в процесі психоаналитического лікування одна пацієнтка призналася, що одного разу в п'ятирічному віці вона перевернула коляску зі своєю однорічною сестрою, оскільки відчувала до неї ненависть. Інша пацієнтка повідомила про те, що якось, коли її мати вийшла з кімнати, вона витягла свого маленького брата з ліжечко, поклала на підвіконня і хотіла викинути з вікна. Лише раптове повернення матері в кімнату запобігло трагедії. У обох пацієнток несвідоме почуття провини збереглося на все життя.
   У міру того як діти в сім'ї підростають, відносини між ними можуть змінюватися радикальним образом. Несвідоме почуття неприязні і озлоблення старшої дитини по відношенню до молодшого нерідко зміняється почуттям прихильності і дружби; ненависть і вороже суперництво переходять в любов і турботу. Однак в деяких сім'ях почуття ненависті і ворожості дітей один до одного можуть зберегтися на все життя і постійно затьмарювати відносини в сім'ї.
   З. Фрейд вважав, що вияв едипова комплексу, тобто подвійного відношення дитини до батьків, може придбати інакше забарвлення в сімейному комплексі. Наприклад, маленька дівчинка може знайти в своєму старшому братові заміну батькові, переносячи свої ніжні почуття з батька на брата і навіть випробовуючи до нього сексуальний потяг. Аналогічна картина може мати місце і у маленького хлопчика, який свою емоційну прихильність перемикає з матері на сестру.
   Розкриття сімейного комплексу - важлива і необхідна частина психоаналитического дослідження. У психоаналитической теорії і практиці розумінню сімейного комплексу приділяється значна увага. Вважається, що вікове положення дитини серед братів і сестер є істотним моментом в справі розкриття причин виникнення неврозів і успішного виходу їх лікування.
   

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua