На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

МІЖНАРОДНІ ОРГАНІЗАЦІЇ МІЖУРЯДОВІ - постійні об'єднання держав, створені на основі міжнародної угоди або інакшого засновницького акту з метою координації зусиль урядів за рішенням певних міжнародних проблем і сприяння розвитку всебічної співпраці держав з різним соціальним ладом. Володіють всіма рисами міжнародних організацій. Разлічают М. про. м. всесвітні (ООН, ЮНЕСКО, МАРНОТРАТНИК, МСЕ, ВМО і інш.) і регіональні (ЛАГ, ОАЕ і інш.). ЗГОРТАННЯ ВИРОБНИЦТВА - скорочення або навіть припинення виробництва певних видів продукції, товарів, послуг на підприємствах в зв'язку зі зниженням попиту, відсутністю необхідних ресурсів, нерентабельністю виробництва. Шеретлук Магмет (він же Агмет, Ахмет) Султан-Алиевич - (1809-не раніше 1850), полковник, з шапсугских узденей (тлякотлеш), син офіцера. Козаком Чорноморського війська з 1828. Нагороджений відзнакою Військового ордена. Зроблений в офіцерське звання хорунжего 25.04.1831. Нагороджений орденами св. Станіслава 3-й міри, св. Ганна 4-й міри з написом "За хоробрість". Проживав в станиці Грівенно-Черкеській. У 1848 переселений в станицю Новоджерелієвськую. Був одружений. Син Сагат-Черий (1843 р. р.). КРИЖАНОВСКИЙ Сергій Юхимович - (1862-1935), державний діяч. У 1906-11 товариш міністра внутрішніх справ, найближчий помічник П.А. Столипіна, учасник розробки проектів ряду реформ. З 1911 державний секретар, з 1916 статс-секретар. З 1918 в еміграції. Редактор історичного збірника "Російський літопис" (Париж, 1921-1925). БРОННИЦИ - місто в Московської обл. Розташований на лівому березі Москви-ріки. Населення 16,8 тис. чол. Уперше згадується в 1453 як з. Бронічи. У XVII в. царський господарський маєток з великим кінним заводом. Місто з 1781.

ПСИХОТЕРАПІЯ

En.: Psychotherapy
В історії психотерапії гіпноз грав виняткову роль. Еволюцію цього поняття можна прослідити від простого навіювання видужання, що застосовувалося Льебо, до концепцій Фрейд і Павлова (Gamier, 1991) Відтоді, як відмічає Зейг, ми бачимо, що ті, хто займався гіпнозом, створили нові види психотерапії: гештальт-терапія Фріца Перлза, поведенческая терапія Джозефа Вольпе, трансактний аналіз Еріка Берна (Zeig, 1985/1988). Нагадаємо, що завиванні вчені з Інституту психічних досліджень в Пасло Альто також займалися гіпнозом і відвідували семінари Мілтона Еріксона (Watzlawick, 1974/1975).
Відмова Фрейд від гіпнозу довгий час давав основу вважати, що гіпноз, який плутали з навіюванням, не є істинною психотерапією. Відтоді практика показала, що гіпноз відкриває інакші перспективи, ніж навіювання.
У чому особливість ериксоновской психотерапії? "Вона не заснована на аналізі відносин між пацієнтом і терапевтом, як в психоаналізі, вона не є дією терапевта, як у разі поведенческого підходу. Навпаки, ми вважаємо, що психотерапія здійснюється самим пацієнтом, а терапевт тільки надає можливість і створює відповідний контекст для цього" (Godin, 1987).
Еріксон, що віддавав перевагу метафорам абстракціям, часто говорив про ріку, як про приклад природного процесу, який не можна зупинити, але можна направити в потрібну сторону... Ще є стовбури дерев, що пливуть по ріці і в якийсь момент що застряють. Якщо досить вправність звільнити дерево, що є "ключовим" в цьому заторі, всі елементи відновлять свій рух... Ериксон любив також розказувати про коня, знайденого одного разу у володіннях його сім'ї. Кому вона належала, ніхто не знав. Юний Еріксон вивал кінь на дорогу, і вона сама знайшла потрібний шлях (Rosen, 1982/1986).
Ериксону було ясно, що "до психотерапії вдаються не для того, щоб прояснити не належне зміні минуле, а тому, що не задоволені теперішнім часом і хочуть змінити до кращого своє майбутнє. У якому напрямі і до якої межі треба мінятися? Цього не знають ні пацієнт, ні терапевт. [...] Я сприймав велику частину своєї терапевтичної роботи як спосіб відкрити шлях потокам змін, що бурлили в пацієнтові і всередині його сім'ї" (Erickson, 1974/1975).
Відмітимо, що уявлення Еріксона дуже сучасні. У протилежність фахівцям минулого віку, що віддавали перевагу поняттю енергії (що виявляється, наприклад, в психоаналізі), тепер головною ланкою в науці є інформація, і першорядним стає поняття системи (див. Watzlawick & coll., 1967/1972).
Підхід Еріксона інтегрується з багатьма напрямами дослідження. У цей час він, парадоксальним образом, знаходиться на перетині різних психотерапевтичних підходів. Подібно психоаналізу, він цікавиться символами, але йде в цьому напрямі далі, оскільки використовує метафоричний метод спілкування з пацієнтами. Подібно поведенческой психотерапії, він звертається в своїй роботі до категорій навчання і розучення. Подібно гуманистической терапії, він довіряє можливостям розвитку людського потенціалу (див.: несвідоме). Системні і парадоксальні підходи, як і короткі види терапії (Інститут психічних досліджень в Пасло Альто) багато чим зобов'язані Еріксону, і це охоче признається (Godin, 1987).
Ось зведена схема зв'язків ериксоновского підходу з іншими видами психотерапії, представлена мною на конференції в рамках курсів клінічного гіпнозу Марка Броді-на (J. Godin, 1980, неопубліковане).

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua