На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Федеральна служба по інтелектуальній власності, патентам і товарним знакам - орган, який здійснює державну політику в сфері правової охорони об'єктів промислової власності - винаходів, корисних моделей, промислових зразків, товарних знаків, а також деяких об'єктів авторського права - програм для ЕОМ і баз даних. Комітет всесвітньої спадщини - орган ЮНЕСКО (21 чл.), що відповідає за дотримання Конвенції 1972 р. про захист всесвітньої природної і культурної спадщини; зокрема, веде Список всесвітньої спадщини. Марков Володимир Андрійович - Марков, Володимир Андрійович - талановитий математик (1871 - 1897), брат Андрія Маркова (див. вище). Закінчив курс Петербургського університету. Вже його студентська робота "Про функції, тих, що найменше ухиляються від нуля" звернула на себе увага і була надрукована на кошти університету. Крім того, написав статтю в "Повідомленнях харківського математичного суспільства" і не цілком кінчену магістерську дисертацію "Про позитивні трійниковий квадратичні форми" (Санкт-Петербург, 1897), видану після смерті автора під спостереженням А.А. Маркова. СТАВРОПОЛЬ - (в 1935-43 Ворошиловськ), місто (з 1785), центр Ставропольського краю. 344,5 тис. жителів (1996). Заснований в 1777 як міцність на Азово-Моздокской укріпленій лінії для охорони південних меж Росії. З 1822 головне місто Кавказької області, з 1847 - Ставропольської губернії. У 1918 центр Ставропольської радянської республіки, в 1937-43 - Орджоникидзевського краю. Ксенофобія - нав'язливий страх перед незнайомими обличчями. У цей час термін використовується для позначення неприязні, ненависті до людей іншої національності, раси і т.п. "чужакам".

Мішотт (MICHOTTE) Альберт Едуард


(13.10.1881, Брюссель - 1965) - бельгійський психолог.
Біографія. Після завершення своєї філософської освіти в Католицькому університеті м. Левена (доктор філософії, 1900) приступив до викладацької діяльності, спочатку в Інституті вищої філософії (1905), потім в університеті м. Левена як куратор курсу, доцент, з 1908 р. по 1912 р. він - ординарний професор і керівник психологічної лабораторії. У 1906 р. Мишотт проходив наукове стажування в психологічної лабораторії Лейпцига, в 1907-1908 м. м. - в Вюрцбурге у О.Кюльпе, з яким познайомився під час конгресу експериментальної психології, що проходив в Вюрцбурге, і який вплинув великий чином, зокрема, тим, що указав на труди Ф.Брентано, Е.Маха, А.Мейнонга, Е.Гуссерля, Х.Еренфельса і К.Штумпфа. У 1923 р. Мишотт заснував в Левенськом університеті Коледж педагогіки і психології (Ecole de Pedagogie et de Psychologie appliquec а lEducation), який в 1944 р. отримав статус інституту. Президент 15 Міжнародного психологічного конгресу (1957) і Міжнародного союзу наукової психології (до 1960), з 1912 р. - редактор "Etudes de Psychologie" і з 1928 р. - со-редактор "Journal of General Psychology". Вчитель П.Фресса.
Дослідження. У перший період наукової роботи займався аналізом дослідницьких методик, що передусім розвиваються в рамках Вюрцбургської школи, таких як систематична інтроспекція, і направлених на вивчення вищих психічних процесів (мислення, воля, детерминирующая тенденція, логічна пам'ять, утворення понять). Потім сталася відмова від цього підходу, що супроводилася критикою методу систематичної интроспекции, і Мішотт переорієнтувався на бихевиористские методологічні установки. У цей період він ставить ряд нових питань про сприйняття і здійснює новаторські експериментальні дослідження візуального (в тому числі стробоскопічний), тактильного, кинестетического сприйняття, психологічного ритму, моторного навчання. Особливу популярність йому принесли експерименти, що проводилися з 1940 р. по 1965 р., по вивченню сприйняття причинності і збереження об'єкта ( "ефект тунеля"). У своїх дослідженнях Мішотт встановив, що враження, неначе об'єкт А зумовлює рух об'єкта Би, виникає тільки при певних умовах: коли є спадкоємність у часі, в напрямі, швидкості (La causalite physique estelle une donnee phenomenale? // Tijdschrift voor Philosophie. 1941, № 3; La perception de la causalite. Louvaine, 1946, в рус.пер.: Сприйняття причинності // Хрестоматія по відчуттю і сприйняттю. М., 1975; Causalite, permanence et realite phenomenales // Louvaine, 1946). Дослідження ж збереження об'єкта дозволили виявити, що умовою такого збереження є, наприклад, поступовість зникнення частин об'єкта (Reception and cognition // Acta Psychologica. 1955, №11, р. 69-91). Але саме головний висновок, який був зроблене Мішоттом за результатами цих експериментів, полягав в тому, що сприйняття причинності і збереження є таким же сенсорним фактом, як і сприйняття кольорів або звуків, простору або часу. Мишотт підкреслював важливість для психічного розвитку також і тактильно-кинестетического сприйняття причинності, хоч експериментальних досліджень цього процесу він не проводив.
Твори. Deux faits interessant а signaler // Rev. neoscolastique. 1901;
The emotional significance of movement // The Nature of Emotion. Baltimore, 1968.
Література. Грегори Р.Л. Глаз і мозок. М., 1970.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua