На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ФОРМА ПОСВІДЧЕННЯ ПРАВ ПО ЦІННИХ ПАПЕРАХ - при документарній формі емісійних цінних паперів - сертифікат і рішення про випуск цінних паперів. При бездокументарній формі емісійних цінних паперів - рішення про випуск цінних паперів. Емісійний цінний папір закріплює майнові права в тому об'ємі, в якому вони встановлені в рішенні про випуск даних цінних паперів, і відповідно до законодавства Російської Федерації. ПАПИЛЛИ - різної форми сосочки із з'єднувальної тканини на поверхні дермального шара шкіри, розташовані в два ряди в зоні з'єднання епидермиса і дерми і створюючі лінійні піднесення. П. відділені один від одного борозенками, відповідають лініям потових залоз. Февда - єврейський бунтівник, який, зі слів Гамаліїла, зверненим до синедріону, до Іуди Галілеяніна, отже, до б м. по Р.Хр., повстав проти влади у розділі зграї, приблизно в 400 чоловік, який піддався обману, прийнявши його за когось великого, і був убитий, а його прихильники розсіялися (Деян. 5:36 і дав.). Деякі вважали, що тут є у вигляду Февда, який, згідно з Іосифом Флавію, з'явився після 44 р. по Р Хр. і принадив за собою деяке число людей, що пішли за ним, щоб подивитися, як, по його слову, розступиться вода в Іордане. Власті послали вершників, які розсіяли натовп і Февде, що відсікав голову. Бадр (BEDR) Мусульманські війни - Місце битви 624, першого військового успіху Мухаммеда, який з 313 прихильниками звернув у втечу 950 курейшитов, висланих для зустрічі і захисту каравану, де знаходився їх вождь Абу Суфьян. Отримавши перемогу, Мухаммед наздогнав караван і захопив його. Див. Басра, Сиффін, Босра. вісім - число днів для обряду обрізання (Побут 17.12; Лк 2.21), число сини Ієссея (1Ц 17.12), число днів освячення храму (2Пар 29.17), число душ, що врятувалися від потопу (1Пет 3.20; 2Пет 2.5), число звірів (Від 17.11).

ДИНАМІЧНИЙ

- термін, що використовується в психоаналитической літературі для підкреслення специфіки аналітичного підходу до дослідження і розуміння динаміки розвитку психічних процесів, виникнення внутрипсихических конфліктів і невротичних захворювань.
   Динамічний підхід до дослідження людської психіки сприймається багатьма дослідниками як відмітна особливість психоаналізу, як динамічної психології, від тієї статичної психології, в якій основна увага приділяється класифікації різних властивостей, якостей і станів як деяких стійких, фіксованих і незмінних складових психічну організацію людини. У протилежність статичної психології психоаналіз орієнтований на розкриття динаміки несвідомого, переходу психічних процесів з однієї системи в іншу і структурних змін в психіці, внутриличностними, що супроводяться конфліктами, а також активізацією захисних механізмів, сприяючих дозволу цих конфліктів, в тому числі і шляхом втечі в хворобу.
   У своїй дослідницькій і терапевтичній діяльності З. Фрейд незмінно керувався динамічним розумінням функціонування людської психіки. У першому своєму фундаментальному труді "Тлумачення сновидінь" (1900) він зробив спробу розгляду роботи сновидінь і розкриття природи людських бажань через призму рушійних сил психічного апарату і "психічного руху", породжуючого спогади, бажання, фантазії. У роботі "Про психоаналіз" (1910) він підкреслив специфіку свого підходу до дослідження процесів витиснення, опору, патогенних конфліктів, захисних пристосувань: "Ми виводимо розщеплення психіки не з природженої недостатності синтезу з боку душевного апарату, але пояснюємо це розщеплення динамічно, як конфлікт перечачих душевних сил; в розщепленні ми бачимо результат активних прагнень двох психічних угруповань один проти одного".
   Провівши відмінності між свідомими, предсознательними і несвідомими процесами, З. Фрейд підкреслив, що вже при зіставленні предсознательних і свідомих думок він вимушений покинути область класифікації і скласти думку про "функціональні і динамічні відносини в діяльності психіки". Звертаючи увагу на необхідність подібного підходу до дослідження несвідомого, він виходив з того, що, аналогічно постгипнотическому навіюванню, багато які вияви людини виявляються несвідомими і в той же час дійовими і, отже, необхідно перейти "від чисто описового до динамічного розуміння явища". Виражена в статті "Деякі зауваження про поняття несвідомого в психоаналізі" (1912) дана думка знайшла свій подальший розвиток в багатьох роботах З. Фрейда.
   Зрештою фундатор психоаналізу неодноразово підкреслював, що до поняття несвідомого він прийшов шляхом обробки досвіду, в якому, з його слів, важливу роль грає "психічна динаміка". І саме облік цієї динаміки дозволив йому в самому несвідомому відкрити ті пласти, які раніше не приймалися до уваги дослідниками. При цьому З. Фрейд радив не забувати, що, як писав він в роботі "Я і Воно" (1923), "в дескриптивном значенні є два вигляду несвідомого, а в динамічному - тільки один", тобто витіснене несвідоме.
   Загалом поняття "динамічний" використовувалося З. Фрейдом як при розгляді функціонування психіки, так і при аналізі різних несвідомих процесів. Зокрема, він говорив про "динамічне представлення опору".
   

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua