На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ПОНОВЛЕННЯ КАРНОЇ СПРАВИ ПО ОБСТАВИНАХ, що ЗНОВУ ВІДКРИЛИСЯ - виняткова стадія російського карного процесу, в якій здійснюється перевірка вироку, що вступив в законну силу або інакшого судового рішення в зв'язку з встановленням нових, невідомих при розслідуванні, судовому розгляді і дозволі справи обставин. ІНТЕР БЕЗМОВНИЙ (CICERO ARMA LEGES, PRO ТИСЯЧА, 4. 10) - когда гремит оружие (во время войни), закони молчат. Марпрелатськиє трактати - Марпрелатськиє трактати (Marprelate tracts), англ, сатиричні памфлети, підписані псевдонімом "Мартін Марпрелат". З'явилися в 1588 р. і містили злобні нападки на англиканских єпископів. Їх публікували пресвитериане, що бажали дискредитувати систему єпископального управління. Роздратована Єлизавета I наказала відшукати друкарні, де друкували М.т. Перед "Зірковою палатою" з'явилися і нек-рі ведучі міністри. Поява памфлетів в той момент, коли пресвітеріанська церква знаходилася в занепаді, тільки погіршила відношення до неї об-ва. Міхельсберг (MICHELSBERG) Наполеонівські війни - 16 окт. 1805 франц. корпус марш. Нея штурмував висоти Міхельсберг, одночасно марш. Ланн захопив Фрауенберг. Австрійці були відкинуті назад в Ульм, де ген. Макк капітулював 17 окт. з 30-тисячною армією. Див. Ульм. Азанчеєви - Азанчееви і Азанчееви-Азанчевские, дворянський рід, що відбувається від "московського дворянина" Василя Мартемьяновича А. (1658) і записаний в VI частину родовідних книг губерній Смоленської і Московської.

Дауна хвороба

(Down, 1886) - форма олігофренії з природженої трисомией 21 хромосоми (90% випадків хвороби), хромосомний мозаицизмом (аномальним хромосомним набором лише в частині кліток організму, особливо нейронів головного мозку), транлокацией додаткової 21 хромосоми на іншу, частіше на 15-ю хромосому. Указані хромосомні порушення виникають переважно на стадії гаметогенеза під впливом різних фізичних і хімічних чинників (радіація, електромагнітні випромінювання, інтоксикації і інш.) або бластогенеза (насамперед це хромосомний мозаицизм). Захворювання не є спадковим в тому значенні, що воно передається від батьків до дітей. L. Down назвав хворобу монголизмом, вважаючи, що розвиток плоду затримується на "монгольському" рівні розвитку цивілізації (доказом цьому він вважав наявність епиканта). У середньому даний розлад зустрічається у одного з 700 новонароджених. У матерів молодше за 30 років і старше за 16-17 років народжується 1 пацієнт на 1000 немовлят, у матерів старше за 30 років і молодше за 16 років - в середньому 1 на 40).
Характерними клінічними ознаками захворювання є розумова відсталість (від дебільності до глибокої имбецильности), що поєднується з властивими більшості пацієнтів добродушністю, ласкавістю, привітністю, здібністю до розвитку прихильності і навіть чимсь на зразок вдячності. Нарівні з порушеннями психічного розвитку виявляється безліч фізичних вад розвитку: микроцефалия з плоским черепом, косе розташування очей, широке впале перенісся, високе небо, бороздчатий мова, низько розташовані і з мочками, що приросли вуха, епикант, товсті і короткі пальці, незвичайне розташування складок на долонях рук і ступнях ніг, синдактилия, полидактилия, вовча паща і мн. інш. (усього таких дисгенетических ознак насчитиват біля 100). Мозок пацієнтів значно зменшений в розмірах, порушені його структура і цитоархитектоника, відмічаються різні вади розвитку внутрішніх органів, мишечная гіпотонія і інші неврологічні відхилення, включаючи епілептичні припадки; затримка зростання, гіпофункція ендокринних залоз (залоз, що не мають протоків) з такими порушеннями, як микрогенитализм, гипотиреоидоз, гипокортицизм, інші ендокринні дисфункція), імунодефіцит і інш. Пацієнти, як правило, безплідні, тривалість їх життя не перевищує 35-40 років (зустрічаються виключення: син що померла в серпні 2011 року чудової московської актриси І.С. Савінової, що страждав хворобою Дауна, прожив 52 року; за свідченням очевидців, він був добре вихований, легко читав, писав, пам'ятав безліч віршів і навіть малював. Їй належить вираження:"Ми люди хворі, але не слабі". Звичайно ж пацієнти з хворобою Дауна дуже часто боліють і гинуть від интеркуррентних захворювань. Лікування симптоматичне. Можлива дородовая цитодиагностика найбільш поширених форм захворювання. Профілактика захворювання нині не розроблена, вона може являти собою ряд заходів, застережливих появу анормальних гамет або що знижують імовірність їх злиття в зиготу, а також своєчасне переривання вагітності. Синоніми: Монголизм, Монголоїдная идиотия, Синдром Дауна.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua