На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Конфлікт - Взаємний обмін негативними санкціями або каральними діями, здійснюваний навмисно двома або більш сторонами (державами, групами, окремими особами), кожна з яких прагне до досягнення переваги (влади, ресурсів, цінностей) коштами, які можуть привести до застосування насилля. Конфлікт звичайно виникає в умовах, коли існує антагонізм інтересів або цінностей двох або більше за сторони; на відміну від здорової конкуренції, нанесення збитку або знищення суперника(ов) є навмисним. ШЕДУЛЯРНИЙ ПРИБУТКОВИЙ ПОДАТОК - прибутковий податок, який на відміну від глобального податку стягується не з сукупного платника податків, а по частинах, шедулам, у джерела доходу. Чола - Чола (Chola), тамильско-індуська династія в Юж. Індії в 9-13 вв. Її происх. невідомо, але вона користувалася великим впливом, починаючи принаймні з 3 в. н.е., особливо після повалення династії Палла-вов в кон. 9 в. За цим пішли перемога над династією Пандьев і експансія в Декан, Оріссу і Шри-Ланку. Могутності династія Ч. досягла при правлінні Раджараджі I (985-1014) і Раджендри I (1014-44), коли армії Ч. дійшли до Ганга і Малайзії. Дінастія Ч. панувала в Юж. Індії до сірок. 13 в., коли вторгнення Хойсалов і Пандьев разом з підйомом гос-ва Віджаянагар остаточно підірвали її сили. ОРГАНІЗАЦІЯ АФРИКАНСЬКОЇ ЄДНОСТІ - ОАЕ - об'єднання африканських держав, створено в травні 1963 р. в Аддис-Абебе. Цілі: зміцнення єдності і координація дії, сприяння економічному розвитку країн Африки. Головні органи - Асамблея глав держави і урядів і Рада міністрів. Штаб-квартира в Аддис-Абебе. НЕТЕРПИМІСТЬ - ворожнеча і ненависть до інакомислячих, іновірцям, а також дії, витікаючі з цього. Нерідко переплітається з національною ворожнечею, насиллям, нав'язуванням пануючої ідеології або релігії.

АПРАКСИЯ

(а греч. praxis - дія). Порушення довільних цілеспрямованих рухів і дій при збереженні становлячих їх елементарних рухових актів. Спостерігається при органічних поразках кори головного мозку. По H. Liepmann [1900], виділяють дві основні форми А.: 1) идеаторную - порушення образу потрібної дії і 2) моторну - порушення способу здійснення дії. Моторна А., в свою чергу, поділяється на идеокинетическую (порушення довільних рухів внаслідок диссоциации мети руху і відповідних иннервации) і акрокинетическую (порушення приватних схем рухів руки, що відклалися в минулому досвіді, артикулярного апарату і т.д.).
А, АКИНЕТИЧЕСКАЯ -зумовлена недоліком спонук і влечений;
А. АМНЕСТИЧЕСКАЯ - порушене виконання довільних дій, тоді як подражательні дії збережені;
А. БИМАНУАЛЬНАЯ [Brown G.W., 1972] - виявляється ускладненнями при виконанні складних предметних дій, що вимагають сочетанной діяльності обох рук. Дії кожної руки окремо не порушені. Відсутня яка-небудь різниця у виконанні конкретних або умовних, символічних дій [Овчарова П., Райчев Р., 1980].
А. ИННЕРВАТОРНАЯ [Kleist ДО., 1907] - порушення складних і тонких рухів, вироблених шляхом тривалої практики протягом життя. Апрактические розладу торкаються якої-небудь однієї кінцівки або навіть тільки частини її. Спостерігається при органічній поразці премоторной зони кори великого мозку.
Син.: А. премоторная.
А. КИНЕСТЕТИЧЕСКАЯ [Liepmann Н., 1905; Heilbronner K., 1905] - форма апраксии, що характеризується втратою кінетичних і кинестетических образів рухів кінцівки. Хворі не можуть, наприклад, рухати з необхідним зусиллям пальцями або гроном руки, неточно направляють цей рух, воно стає грубим, недостатньо диференційованим. Спостерігається при локалізації поразки в області передньої і центральної звивини. Форма акрокинетической моторної апраксии Ліпманна.
Син.: мело-кинестетическая апраксия [Ajuriagnerra J., Hecaen Н., 1949]. Близька до А. иннерваторной.
А. КОНСТРУКТИВНАЯ [Кроль М.Б., 1933; Kleist ДО., 1934] - симптомокомплекс порушення конструюючих дій - складання, побудови, малювання. Страждають форми рухів і дій, основою яких є синтетичне просторове сприйняття. Виявляється при поразці нижнетеменних і тім'яно-потиличних відділів кори домінантної півкулі;
А. ОДЕВАНИЯ. [Brain W., 1941]. Вигляд апрактических розладів, що спостерігаються при осередковій поразці кори задніх відділів правої півкулі. Пов'язана з порушеннями конструктивного праксиса.
Входить в склад Гекена і Зангвілла апрактоагностических синдромів.
А. ПЕРСЕВЕРАТОРНАЯ [Pick А., 1905] - вигляд апраксии, що характеризується вираженими персевераторними тенденціями в руховій сфері. Спостерігається при поразці лобних відділів кори великого мозку, премоторной зони. У основі персевераторной апраксии лежить розпад кінетичних схем, порушення динаміки рухового акту, складних рухових навиків [Лурия А.Р., 1947, 1962].

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua