На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

РОДИЧІ - особи, пов'язані між собою кревною спорідненістю і що відбуваються один від іншого або від загального предка. Спорідненість є основним елементом більшості сімейних правовідносин. Родичами є прадід (прабаба), дід (бабка), батько (мати), син (дочка), внук (внучка), правнук (правнучка), брати і сестри, дядьки (тітки), племінники (племінниці) і інш. Класифікація родинних відносин має важливе юридичне значення, особливо в сімейному і спадковому праві. СІМЕЙНИЙ КОДЕКС РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ - систематизований законодавчий акт, об'єднуючий норми, які регулюють відносини, витікаючі з браку і приналежності до сім'ї. Відробляння - система найма селян зі своєю худобою і інвентарем до поміщика або кулака. Відробляння може проводитися за гроші, за позику, в погашення штрафу, за землю і т.д. В дореволюційній Росії одним з головних джерел відробляння були відрізки, зроблені під час реформи 1861 р. Задихаючись від малоземелья, селяни вимушені були орендувати землю у поміщиків, які, крім орендної плати, примушували селян обробляти певну кількість поміщицької землі. Відробляння всім тягарем лягало на середнє і найбідніше селянство. Оплата труда при відроблянні опускалася до половини оплати вільнонайманих робітників. ХАБАР (Шохад) - Судді заборонено брати гроші у тих, що позиваються, навіть якщо він судить справедливо, бо сказаний: "Не бери В.". І заборона ця ще раз підтверджена в Торі*. І сказано в Сифрей: "Не щепи, навіть щоб виправдати невинного і засудити винного". Мета цієї заборони - усунути всяку можливість знади, щоб В. не могла вплинути на рішення суду. Колбен - турнірна рицарська палиця, мала форму многогранника, що розширяється до кінця. Рукоять з круглою головкою відділялася від робочої частини нодусом. Виготовлялася з твердих порід дерева. Загальна довжина до 800 мм.

СОМАТИЧНИЙ

- тілесний, що відноситься до тіла, в протилежність психічному, що відноситься до психіки людини.
У роботі "Тлумачення сновидінь" (1990) З. Фрейд використав поняття "соматичний" при розгляді різних джерел сновидінь. Він звернув увагу на те, що дослідники виділяли, як правило, три соматичних джерела: ззовні об'єктивні почуттєві подразнення, що отримуються, суб'єктивні внутрішні збудження органів чуття і що отримуються зсередини фізичні подразнення. Незважаючи на популярність в той час теорії соматичних подразнень як джерела сновидінь, фундатор психоаналізу відмітив її слабі сторони. Зокрема, він показав, що зовнішні подразнення не обов'язково викликають сновидіння, хоч і з'являються в їх змісті: патологія вказує на численні приклади того, що різні подразнення під час сну можуть не надавати ніякого впливу.
   Обговорюючи різні концепції, автори яких акцентували увагу на соматичних джерелах утворення сновидінь, З. Фрейд прийшов до висновку, що всяка теорія, що вважає сновидіння безцільною і загадковою психічною реакцією на соматичні подразнення, не має під собою ніякого грунту. На його думку, соматичні джерела притягуються до утворення сновидінь лише в тому випадку, якщо здібні до з'єднання із змістом представлень психічного джерела. Це нагадує собою той випадок, коли меценат приносить художнику рідкий камінь і заказує зробити з нього художній твір. "Величина каменя, його забарвлення і чистота води зумовлюють самий характер твору, тим часом як при рясному матеріалі, наприклад мармурі, першенствуючу роль грає не він сам, а ідея художника".
   У "Лекціях по введенню в психоаналіз" (1916/17) З. Фрейд підкреслив, що психоаналитическое розуміння сновидінь засновується на припущенні, що "сновидіння є не соматичним, а психічним феноменом". У своїй дослідницькій і терапевтичній діяльності психоаналітик цікавиться сновидіннями лише в тій мірі, в якій вони розглядаються як не соматичне, а психічного явища. Аналогічним є відношення психоаналітик і до психічних захворювань, джерела виникнення яких співвідносяться з психічними, а не соматичними причинами. Однак це зовсім не означає, що психоаналітик ігнорує соматичний вияв невротичних симптомів. Як помітив З. Фрейд, сексуальна функція не представляється чисто психічною або чисто соматичною. Вона впливає і на душевну, і на тілесне життя. "Якщо в симптомах психоневрозів ми побачили вияви порушень в її впливах на психіку, то ми не здивуємося, якщо в актуальних неврозах знайдемо безпосередні соматичні наслідки сексуальних порушень".
   У сучасній психоаналитической літературі значна увага приділяється психосоматичним станам і розладам. Проте потрібно мати на увазі, що психоаналіз характеризує, зі слів З. Фрейда, "не матеріал, яким він займається, а техніка, за допомогою якої він працює".
  

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua