На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Глобальні проблеми - общепланетарні (загальносвітові) проблеми, які зачіпають життєві інтереси всього або більшості людства і які вимагають зусиль усього світової спільноти для їх рішення: запобігання поширенню ядерної зброї; боротьба з міжнародним тероризмом і наркобізнесом; боротьба з поширенням небезпечних хвороб (СНІД, віруси грипу і інш.); ліквідація наслідків стихійних лих і катастроф; екологічні, демографічні, сировинні проблеми. НАДРА - частина земної кори, розташована нижче грунтового шара, а при його відсутності - нижче земної поверхні і дна водоймищ і водотоков, і що тягнеться до глибин, доступних для геологічного вивчення і освоєння. СЕВАСТОПОЛЬ (у 1797-1801 Ахтіар) - місто в Криму (Україна). Порт на Чорному морі. В давнину в районі З.-античний місто Херсонес. З. заснований в 1783 як військово-морський порт і фортеця. Прославився героїчною обороною в 1854-55 в ході Кримської війни і в 1941-42 в період Великої Вітчизняної війни. У 1945 З. привласнено звання місто-герой. Панорама "Оборона Севастополя 1854-55" (1902-04, художник Ф. А. Рубо), діорама "Штурм Сапун-гори 7 травня 1944 року" (1959). Петропавловськая церква (1843-48), Графська пристань (1846). Стаффарда (STAFFARDA) Війна за Англійську спадщину - Місце битви 18 авг. 1690 між французами під командуванням марш. Катина і австрійцями під командуванням Віктора Амедея Савойського. Австрійці потерпіли нищівну поразку. Див. Марсалья. ВЕНДСКИЙ ПЕРІОД (ВЕНД) - Остання частина докембрийской ери в історії Землі, до початку кембрийского періоду. Почався 600 млн. років тому, закінчився 545 млн. років тому.

УГРУПОВАННЯ

(англ. groupment, (р ment) - операционально-алгебраїчна структура логіки, одне з основних понять операциональной концепції інтелекту Ж. Піаже; похідно від поняття групи (в алгебрі). Понятіє Г. введене в психологію Піаже (1937). У концепції Піаже це структура логіки, яка, будучи зв'язуючою ланкою між логічними і психологічними структурами, дозволяє використати дані сучасної логіки як засіб пояснення в психології. З формальної т. зр., 1) комбинативность: АВ - З; 2) оборотність: З - В = А; 3) асоціативність: (АВ) З = А (ВР); 4) загальна операція ідентичності: А - А = 0; 5) тавтологія, або спеціальна ідентичність: АА = А, тобто Г. виходить, якщо до 4 умов групи додати 5-е - наявність тавтології.
У формальному вираженні У психологічному вираженні Такі логічні операції, як простої і мультипликативное включення класів, проста і мультипликативная сериация, симетрія і т. п. являють собою Г.
Згідно Піаже, інтелектуальний розвиток можна описати як послідовність Г., витікаючих одна з інш. При цьому процес розвитку психіки можна одночасно вивчати емпірично і теоретично за допомогою аксіоматичних моделей. У процесі розвитку Г. виникають не відразу, а в ході послідовної децентрации, звільнення розуміння об'єктів і зв'язків між ними від сприйняття і власної дії (див. Центра-ция). Ні на перцептивном рівні, ні на рівнях, попередніх йому, Г. немає.
Істінная Г. з'являється на рівні конкретних операцій. Пиаже встановив 8 елементарних Г. логіки класів і відносин, сформированность яких в індивідуальному розвитку свідчить про те, що дитина досягла цього рівня. Класифікація, сериация, заміщення, встановлення симетрії - це Г. аддитивий порядку. Їм відповідають 4 Г., засновані на мультипликативних відносинах, тобто що мають справу з більш ніж однією системою класів або відносин одночасно. Елементарние Г. відрізняються від Г. більш високого порядку, становлячих систему цропозициональних операцій, тим, що в основі останніх лежить комбинаторная система. Елементарні ж Г. ще не мають повністю комбинаторного характеру.
На рівні формальних операцій дитина може виконувати 16 видів Г. на висловлюванні і гіпотезах незалежно від їх змісту.
Не будучи тільки логічною структурою, Г. в рівній мірі має і логико-психологічну і соціальну природу. Вона виступає як форма рівноваги дій, як межиндивидуальних, так і індивідуальних. Др. словами, Г. являє собою деяку структуру, яка міститься і в індивідуально-психологічній і соціальній діяльності, виявляючись зв'язуючою ланкою, яка забезпечує єдність об'єкта і суб'єкта, суб'єкта-індивіда і суспільства. (Е. В. Філіппова.)

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua