На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Повітряне судно, що визнається потерпілим біду - Потерпілим біду признається повітряне судно, що отримало при рулении, злеті, польоті, посадці або внаслідок падіння серйозне пошкодження або повністю зруйноване, а також повітряне судно, що здійснило вимушену посадку поза аеродромом. Повітряний кодекс Російської Федерації від 19.03.97 N 60-ФЗ, ст. 86. ІНСТРУКТИВНИЙ ЛИСТ - лист, що направляється вищестоящим органом (наприклад, центральним банком іншим банкам) з приводу допустимості тих або інакших дій (операцій) або заборонне проведення певних операцій. РИЦАРСТВО ЗИПУННОЕ - епітет, що застосовувався іноді до козачих общин, без особливої на те основи. Будучи відособленим військовим народом, з всіма властивими йому рисами, Козаки зберігали особливості ладу свого життя навіть в обстановці політичної залежності; протягом свого багатовікового історичного життя вони пройшли нормальні шляхи суспільного розвитку, розділилися на класи і ніколи не виявлялися як одноманітна каста, яка було рицарство, виникле як частина політичного суспільства. Козаче політичне суспільство рицарської касти з своєї середи не виділило. ХАЗАРИ - полукочевой тюркоязичний народ, що входив в V в. в склад Тюркського каганата, після його падіння в VII в. утворив Хазарський каганат, центр якого в VIII в. перемістився з С. Кавказа в Прідонье. На думку деяких вчених, X. археологічно представлені салтово-маяцкой культурою (інші вважають, що її носії - предки алан). Кедорлаомер - цар Еламський, один з 4-х царів, що воювали проти 5 інших царів біля Мертвого моря і перемогли їх. Пізніше за Аврама напав на переможців, розбив їх і відняв у них всю здобич (Побут. 14).

ВЧИНОК

(англ. act) - особова форма поведінки, виникаюча завдяки формуванню самосвідомості в підлітковому віці (Л. С. Виготський). П. не є автоматизми, рефлекси, балістичні рухи, дії - імпульсивні, звичні, гетерономичні (що виконуються за наказом, службовій інструкції, зовнішнім вимогам, згідно з наказаною роллю). П. включає творчий акт вибору цілей і коштів поведінки, нерідко вступаючий в конфлікт з встановленим, звичним, заведеним порядком. П. загалом, згідно М. М. Бахтіну, володіє деякими обов'язковими властивостями: аксиологичностью (нетехничностью), відповідальністю, единственностью, собитийностью.
У вітчизняній психолого-педагогічній традиції є синкретическое злиття в трактуванні П. і дії. Виходить, що З цієї позиції здійснити П. в думці, про себе, так, щоб про це ніхто не знав, - це абсурд. Отождествленіє П. і дії залишає поза розглядом значну підготовчу роботу, попередню П., а також феномени внутрішнього вибору, що не мають виразних хронологічних меж у зовнішніх виявах.
Успешний П. і успішна дія - це різні речі. І критерії для їх оцінки як успішні різні. Для оцінки успішності дії використовуються процесуально-цільові критерії. Дія вважається успішною, якщо воно або виконано відповідно до алгоритму, або досягло мети, або і те і інш. П. може не досягнути мети і при цьому вважатися успішним, якщо він був вироблений у вигляді очевидної спроби. Вже це може стати основою для його позитивної оцінки: базою для його оцінки служить м. про. не технологічна, а морально-етична сфера. Про це, власне, і говорив Бахтін, виділяючи як одна з властивостей П. його нетехничность.
Після свого здійснення П. застигає в тексті, званому особистістю, яка як би ліпиться з досвіду П. Как предметні дії, що здійснюються ведуть до фіксації перцептивних або моторних установок, так П., що здійснюються ведуть до фіксації соціальних, точніше особових, установок. Про це писали Л. В. Запорожец і А. Г. Асмолов. І ці установки, згідно Д. Н. Узнадзе, являють собою цілісну модифікацію особистості, що не суперечить тезі Бахтіна про единственности П. В людської життя всі як в перший раз.
Що Позитивно оцінюються суспільством П. дорослих, а тим більше значні для суспільства П., отримують особливі імена. Їх називають подвигами і діяннями. Обличчя, їх що здійснили, звеличуються і шануються суспільством, включаються як ілюстрації для морально-етичної сфери, що приймається суспільством і починають "працювати" на ту ж педагогіку для корекції і формування нормативно-релевантних дій дітей. (В. П. Зінченко.)

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua