На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Делькредере - Порука комісіонера перед комітентом (див.) Договір торгової комісії про виконання договору, укладеного комісіонером з третьою особою. При відсутності делькредере комісіонер не відповідає перед комітентом за виконання третьою особою укладеного з ним договору. При наявності делькредере комісіонер зобов'язаний доставити комітенту все, що йому слідує за невиконаним третьою особою договором (розділ 51 ГК РФ). Державні витрати - частина фінансових відносин, яка зумовлена використанням доходів держави в зв'язку із здійсненням своїх функцій: охоронна; оборонна; зовнішньоекономічні відносини; соціальна; управлінська. АПОКРИСИС - твір проти зрадників Русі униатов - ініціаторів Брестської унії, що розколола російський народ. Написано під псевдонімом Хрістофора Філалета, уперше видане в Вільно (1597). Автор викриває зрадників віри і Російську державу, в ім'я корисливих інтересів що походжали на змову з Ватіканом і безглуздим польським знанням. На думку автора "Апокрісиса", змова ця викличе народне повстання (що в свій час і сталося). Незважаючи на жорстоке переслідування, книга широко розповсюдилася в западнорусских землях і зіграла важливу роль в боротьбі з незаконними домаганнями католицизму. Галіарт (HALIARTUS) Корінфська війна - В 395 до Р. X. спарт. полководець Лісандр, не чекаючи запланованого з'єднання з Павсанієм, напав на місто Галіарт. Жителі здійснили вилазку і розгромили спартанців, атакувавши одночасно з фронту і тилу. Лисандр був убитий. Див. Кнід. ГРОМНИЦИ - древнеязический ритуал, присвячений культу Перуна. Після Хрещення Русі його пережитки збереглися під час святкування Сретенія (2 лютого) в обряді освячення т.н. громничной свічки (див.: Громніца).

ФЛЕШ-ТЕРАПІЯ ПО БАЛИНТУ

Методика Балінта (Balint M.) являє собою оригінальний прийом інтенсифікації психоаналитической психотерапії. Розробляючи короткострокові моделі психотерапії, Балінт виявив, що визначити фокус втручання можна не тільки за допомогою класичної так званої "детективної" техніки психоаналізу, при якій на фоні перенесення, що сформувалося і опору хворих фокус поступово "викристалізуватися" із загального матеріалу експлорации.
Фокус може бути також визначений при правильній "настройці" (tuning-in) психотерапевта на проблематику пацієнта, ведучій до блискавичної появи "ага", названому Балінтом "flash" (англ. - спалах). Переживання "флеш" не тільки допомагає лікарю швидше знайти основний напрям психотерапії. Перевірені психотерапевтом при "флеш" тип реакції і конфігурація емоцій повинні потім у відповідних ситуаціях адекватним образом формулюватися для хворого, що створює для нього і психотерапевта нові установки і очікування. Формується нова реальність для переживань пацієнта, що допомагає йому залишити колишні патогенні стереотипи поведінки.
Методика Ф. п. Би., за задумом автора, повинна охоплювати всю проблематику хворого і його захисні психодинамические механізми. Залишається, однак, відкритим питання, наскільки прийом "флеш" може реально змінити характер поведінки пацієнта в конфліктних ситуаціях без інтенсивного опрацювання проблемного матеріалу. Балинт не стільки описує оригінальну методику психотерапії, скільки знову відкриває і систематично досліджує процес інтуїтивного мислення, що давно використовується фахівцями. На відміну від традиційної, класичної процедури, що супроводиться на значному протязі психотерапії формуванням регресивної, залежної від психотерапевта позиції хворого, прием "флеш" при правильному виконанні не инфантилизирует пацієнта, створює більш сприятливі передумови для посилення його "Я" і, підвищуючи свободу вибору, кращі можливості для його переориентировки. Внаслідок цього, на думку Балінта, методика особливо показана в роботі з алекситимичними хворими, що має особливе значення для психосоматичної медицини.
Автор сумнівається в можливості раціонального навчання лікарів цьому методу. Він вважає, що тривалі заняття в балинтовских групах сприяють загальному посиленню інтуїтивності мислення психотерапевта і відповідно збільшують його можливості провести флеш-терапію.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua