На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Паспорт зовнішньої реклами - документ встановленої форми, що видається місцевим виконавчим і розпорядливим органом розповсюджувачу, який засвідчує право останнього на розміщення зовнішньої реклами в певному місці і з використанням певних технічних засобів ( "Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами", утв. постановою Ради Міністрів Республіки Білорусь 22.04.1999 N 572). ПОТОЛОК ЦІН - законодавче встановлений максимальний рівень цін на товари і послуги. Звичайно встановлюється з метою обмеження зростання цін і забезпечення попиту низкодоходних верств населення за допомогою обмеження цін. Іудеї - Іудеї (Judah or Judaea), терр. в Юж. Палестине, де в древн. часи утворилося Іудейське царство. Після смерті царя Соломона воно неодноразово зазнавало нападів вавілонського царя Навуходоносора II, що руйнував Ієрусалім в 586 р. до н.е. Коли євреї повернулися з вавілонського полону, земля, на до-ой вони поселилися, отримала назв. Іудеї. Осквернення Сельовкидамі Єрусалимського храму в 167 р. до н.е. привело до повстання Маккавеєв. Гос. незалежність зберігалася до вторгнення римлян в 63 р. до н.е. У 135 р. н.е. терр. увійшла в склад рим. пер. Сірія. Ласькеєв Арістіон Михайлович - Ласькеєв, Арістіон Михайлович - письменник. Народився в 1859 р. Закінчив курс петроградской духовної академії. Надрукував в духовних журналах ряд розповідей з життя духовенства і статей наукових і педагогічних. Брав участь в "Православної Богосл. Енциклопедії". Еполемент - ровики з високим насипом попереду, не пристосовані до дії, з них вогнем і що служили тільки як закриття від поглядів і пострілів противника. Застосовувалися для піхоти, артилерії і кіннот.

Ессенциалізм

(від англ. essential - обов'язково існуючий, неодмінний) - властивість теоретичних концепцій, в яких робиться спроба зафіксувати деяку незмінну, в даному контексті - жіночу суть; в сучасній феминистской теорії постійний об'єкт критики для постмодернистски-орієнтованих авторів. У його основі лежить ідея про те, що є щось "дане" (Богом або Природою), існуюче віково і тому незмінне, що дозволяє прослідити, як складалася ця "данность". Обов'язковим атрибутом таких теорій є бинарность - жінка протиставляється чоловіку. Те, наскільки ознаки, по яких проводиться розрізнення полови, дійсно відображають жіночу суть, а отже властиві всім, хто є жінками, не обговорюється. Чому ці ознаки виявляються ще більш універсальними і обов'язковими до виконання, що влаштовує не всіх жінок.
Ессенциализм в феминистской методології засновується на логіці суті єдиної субстанциональной категорії жінки в жіночих дослідженнях (див. Жіночі і гендерні дослідження за рубежем). Побічним ефектом такої логіки виявляється те, що ті, хто не здатний довести наявність заявленої суті, або повинні бути чоловіками, або взагалі незрозуміло ким. Практики фемінізму, що дотримуються постмодернистского напрями, такі як Дж. Батлер і Дж. Флекс, саме в цьому бачать перешкоду до згуртування і причину неможливості для феминистского, і ширше - жіночого руху втримувати свої позиції.
Грунтом для ессенциалистских побудов часто виявляються психоаналіз або біологія, але можуть підійти і будь-які інші теорії гуманітарного циклу, наприклад, в соціології - марксизм, теорія Е. Дюркгейма або Т. Парсонса. У гендерних дослідженнях основними опонентами ессенциализма є конструктивисти, які вважають підлогу і пов'язані з ним явища, наприклад, такі як сексуальність, продуктом історії. Ессенциалисти же наполягають, що культурні і історичні умови хоч і впливають, але лише через конкретні, що мають переважно біологічне походження форми вияву. Але це розрізнення не жорстке. Головна суперечка навколо ессенциализма торкається того, як визначається категорія жінки - наскільки допустимо різноманітність, вариативность і множинність, якого б походження вони ні були - біологічного або соціального. Правда, біологічні чинники традиційно носять характер жорсткої або однозначної детерминации. Тому різноманітність і вариативность зв'язувати з ними не прийнято. У зв'язку з критикою ессенциализма розвивається також такий напрям, як постфеминизм.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua