На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

БІБЛІОТЕКА - по визначенню ФЗ "Про бібліотечну справу" від 23 листопада 1994 р. "інформаційна, культурна, освітня установа, що має в своєму розпорядженні організований фонд тиражованих документів і що надає їх у тимчасове користування фізичним і юридичним особам; бібліотека може бути самостійною установою або структурним підрозділом підприємства, установи, організації" (див. також Загальнодоступна бібліотека). ЛАЗЕР З МОДУЛЯЦІЄЮ ДОБРОТНОСТІ - лазер, в якому енергія нагромаджується в інверсії населеності або оптичному резонаторі і потім випромінюється в імпульсному режимі. Шаллум - (подяка)-а) (4Ц 22.14; 2Пар 34.22)-муж пророка Олдами; б) (1Пар 4.25)-син (нащадок) Саула, одного з синів (нащадків) Сімеона; в) (1Пар 9.17,19; Езд 2.42; 10.24; Нєєм 7.45)-см. Мешелемія; г) (2Пар 28.12)-отец (предок) Езекиі (див. Езекия,в); д) (Езд 7.2)-см. Мешуллам,ж; е) (Езд 10.42)-аналог. Адаия,е; ж) (Нєєм 3.12)-син (нащадок) Галлохеша, що лагодив стіну Єрусалиму (розділ сім'ї, роду); з) (Нєєм 3.15)-син (нащадок) Колхозея, глава роду або сім'ї, що лагодив ворота Джерела і частину південної стіни Єрусалиму (вся сім'я). ЧЕТВЕРИК - в російській і українській архітектурі, переважне XVII-XVIII вв. 4-гранное в плані споруда або його частина. У композиціях багатьох шатрових і ярусних храмів поєднується з 8-гранной частиною ("восмерик на Ч."). Крім того, з XVII в. російська міра об'єму сипучих тіл, рівна 8 гарнцам або 26,24 л. ЗАТИНЩИКИ - в 16-17 вв. категорія служивих людей "по приладу" (назва відбувається від слова "затин" - простір за кріпосною стіною). Обслуговували кріпосну артилерію.

ЗАКС Ганс

(1881-1947) - віденський психоаналітик, один з учнів і соратників З. Фрейда. Народився в Віні, був паростком рабинів. Дістав юридичну освіту, виявляв значну цікавість до історії, поезії, мистецтва. Зацікавився психоаналитическими ідеями і протягом декількох років відвідував лекції З. Фрейда в Венськом університеті. На початку 1910 року познайомився з З. Фрейдом, подарувавши йому переведену ним на німецьку мову книгу, що включала в себе деякі з "Пісень казарми" Киплінга.
   Навесні 1911 року З. Фрейд організував журнал "Імаго", назва якого була запропонована Г. Заксом. Присвячений немедичним аспектам психоаналізу даний журнал став виходити в світло під їх редакцією спільно з О. Ранком (перший номер журналу вийшов в 1912 м.). У вересні 1911 року після завершення III Міжнародного психоаналитического конгресу в Веймаре (Німеччина) Г. Закс (разом з Е. Джонсом) відвідав сестру Ф. Ніцше, якою він розказав про схожість між деякими ідеями З. Фрейда і німецького філософа. У 1913 м. Г. Закс став членом таємного Комітету і був самим дотепним серед них.
   У 1918 році через туберкульоз був вимушений поїхати в Давос, де протягом двох років проходив курс лікування. У 1919 році він вирішив змінити професію адвоката і стати практикуючим психоаналітик. Рік через Г. Закс переїхав з Швейцарії в Берлін, щоб надати допомогу К. Абрахаму в навчанні відповідних фахівців в першому Інституті психоаналізу. У 1922 році він приїхав в Вену і прочитав дві лекції по психоаналізу перед американськими і англійськими студентами, що вивчають у З. Фрейда основи психоаналитического вчення. Одним з перших Г. Закс став виступати як повчальний психоаналітик. У 1933 році він емігрував в США і змінив в Бостоні Ф. Александера, який переїхав на постійну роботу в Чікаго.
   Влітку 1939 року Г. Закс приїхав з США в Англію до свого вчителя і друга З. Фрейду, щоб попрощатися з ним. Він виявився одним з останніх відвідувачів фундатора психоаналізу, який пішов з життя 23 вересня того ж року. У 1939 році Г. Закс заснував журнал "Амерікан имаго" і був його видавцем до своєї кончини, що пішла в 1947 році в день свого 66-летия.
   Г. Закс опублікував ряд робіт, включаючи "Значення психоаналізу в науках про дух" (1913, спільно з О. Ранком), "Фрейд: вчитель і друг" (1945), "Маски любові і життя. Філософські основи психоаналізу" (1948).
  

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua