На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Общероссийськоє об'єднання (асоціація) профспілок - добровільне об'єднання общероссийских профспілок, територіальних об'єднань (асоціацій) організацій профспілок, діюче на всій території Російській Федерації або на територіях більше за половину суб'єктів Російської Федерації. Федеральний закон від 12.01.96 N 10-ФЗ, ст. 3. СТАНДАРТ - державний стандарт, санітарні норми і правила, будівельні норми і правила і інші документи, які згідно із законом встановлюють обов'язкові вимоги до якості товарів (робіт, послуг). Тонга - Тонга (Tonga), архіпелаг в юж. частини Тихого океану з більш ніж 150 островів. Капітан Кук, к-рий відвідав Т. в 1773 р., назвав його про-вами Дружба. Невдовзі сюди ринули місіонери. Король Георг I (1845-93) об'єднав країну і дарував їй конституцію. У 1900 р. його син підписав договір, по до-рому острова ставали самоуправляемим голений, протекторатом. Під час 2-й світової війни королева Салоте Тупоу III (1900-65) надала ресурси Т. в розпорядження союзників. У 1968 р. англ, контроль над архіпелагом був ослаблений, а в 1970 р. Т. отримав незалежність в складі Співдружності. Джіхад - слово з Корану, що означає, з одного боку, боротьбу за духовний розвиток, а з іншою, надання опору несправедливості за допомогою озброєної боротьби. На жаль, в цей час зміст Джіхада зведений до "священної війни", а духовні, інтелектуальні і соціальні складові значення цього терміну втрачені. Рефлексія - (лати. reflexio - звертання назад) - 1) роздум, самоспостерігання, самопізнання; 2) (филос.) форма теоретичної діяльності людини, направлена на осмислення своїх власних дій і їх законів.

АМАВРОТИЧЕСКАЯ ИДИОТИЯ

- сімейне прогредиентное захворювання, що спостерігається в дитячому або юнацькому віці, пов'язане з порушенням метаболізму в організмі, зокрема в центральній нервовій системі, і ведуче до загибелі ганглиозних кліток. Розрізнюють дитячу форму амавротической идиотии (хвороба Тей-Сакса), юнацьку і пізню форми.
Дитяча форма. Спостерігається у дітей і течія першого року життя. Наростаюче недоумство поєднується у дітей з прогресуючою мишечной слабістю, паралічами і сліпотою. Хворі гинуть на 3-4-м році життя від різкого стану виснаження при явищах децеребрационной ригидности, паралічі жувальної мускулатури, різких набряках і падінні температури. Для амавротической идиотии характерні зміни очного дна, що виражаються в появі в області жовтого тіла сірого диска з вишнево-червоною плямою в центрі, а також атрофія зорових нервів.
Юнацька форма. Виникає у віці 14-16 років. Тривалість хвороби - 3-5 років з подальшим летальним виходом. Відмінність від дитячої форми полягає в більш млявому і менше за прогредиентном течії захворювання, у виникненні епилептиформних припадків. Міра наростання недоумства у різних хворих виражена в різній мірі. Відсутність на сітчатці вишнево-червоної плями поєднується з атрофією зорових нервів і пігментним ретинитом.
Пізня форма. Спостерігається надзвичайно рідко, виникає в зрілому віці, протікає досить повільно (нерідко 10 років і більше). Зміни особистості наближаються до картини органічного психосиндрома (див. Енцефалопатічеський синдром). Паралічі і епилептиформні припадки виникають на пізніх стадіях хвороби. Зміни очного дна виражаються у виникненні пігментного ретинита нарівні з атрофією зорових нервів. Паталогоанатомичесхие зміни: макроскопічно виявляється ущільнення мозку із збільшенням або зменшенням його ваги. Мікроскопічно: зміни ганглиозних кліток кори, подкорки, сітчатки, спинного мозку із зернистим переродженням, розпадом субстанції Ніссля, подальшою загибеллю кліток. Відмічаються дистрофія невроглии і явища демиелинизации. Лікування. Хворі з амавротической идиотией потребують госпіталізації в неврологічні стаціонари, а у разі виражених психічних порушень - в психіатричні лікарні. Хворим проводять общеукрепляющую терапію. Специфічного лікування в цей час немає.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua