На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Банки-нерезиденти - банки з місцезнаходженням за межами Республіки Білорусь, створені відповідно до законодавства іноземної держави (ение про порядок здійснення операцій купівлі-продажу іноземної валюти, а також конверсійних операцій банками і суб'єктами господарювання на валютному ринку Республіки Білорусь", утв. Правлінням Національного банку Республіки Білорусь від 07.10.96 м., протокол N 21). Виконавчі органи - це сукупність виконавчих органів публічної влади і адміністрацій різного роду організацій незалежно від їх організаційно-правових форм, форм їх власності і відомчої приналежності. Філемон і Бавкида - в міфах древніх греків благочестива подружня пара з Фрігиї. Тільки вони відкрили двері своєї хатини в селищі, яке відвідали під виглядом мандрівників боги Зевс і Гермес, і поділилися всім, що мали. За нечестивость інших жителів селища боги покарали, затопивши їх будинки. Хатина ж Філемона і Бавкиди вціліла і перетворилася в храм, жрецями якого стали дружини. У нагороду за гостинність боги нагородили їх довголіттям і можливістю померти одночасно. До часу смерті вони перетворилися в дерева, зростаючі від одного кореня. Дударуков Арсланбек - (він же Аслан) (?-не раніше 1868), корнет (до 1868), з абазинских князів (стан аха). У чині прапорщика міліції - до 1864, пізнє - корнет. Перебував прикомандированим до Волгської козачої бригади Терського війська. Проживав в аулі Дударуковськом, Баталпашинського відділу Кубанської області. ильхан - титул правителя у тюркских племен Семіречья, Кашгара і інших областей; титул владетеля одного з чотирьох улусов Монгольської держави, звичайний титул Хулатуїдбв, але встречается.и як титул Джучидов.

СПРИЙНЯТТЯ УСНОЇ МОВИ

(англ. perception of oral speech) - одна з вищих психічних функцій людини. В. у. р. - внутрішня психічна сторона такого виду мовної діяльності, як слухання (аудирование). Будучи "опосредствованним по своїй будові і соціальним по своєму генезу" (А. Р. Лурія), В. у. р. є смисловим, т. до. "нормально включає акт розуміння, осмислення" (С. Л. Рубінштейн).
Мовне сприйняття - неоднорідний процес, в якому (з генетичної і функціональної т. зр.) м. би. виділені рівні розрізнення і пізнавання (Я. І. Жінкин). З т. зр. характеру "обробки" мовного сигналу виділяються сенсорний, перцептивний і смислової рівні сприйняття. Так, в процесі В. у. р. на сенсорному рівні здійснюється акустичний аналіз і виділення звуків в складі слова, яке взнається на перцептивном рівні сприйняття. На смисловому рівні встановлюється значення пропозиції і всього повідомлення загалом.
З т. зр. сформированности самого процесу смислового сприйняття воно м. би. сукцессивним (розгорненим) і симультанним (одномоментним). Так, в ході формування слухання як виду мовної діяльності на рідному і потім під час навчання на іноземній мові сприйняття характеризується сукцессивностью, тоді як при сформированности цих видів мовної діяльності сприйняття симультанно.
В. у. р. включає в себе процес ймовірностний прогнозування. Слухач сприймає мовне повідомлення, починаючи з припущення про сигнал на вході. Мовне сприйняття може характеризуватися різною глибиною і рівнем прогнозування, як ходу розвитку думки, так і появи найбільш вірогідного для даного контексту слова.
Смислове сприйняття мовного повідомлення зумовлюється цілим рядом чинників, і передусім, включенностью в активну діяльність людини. Зумовлюючись системою мови, В. у. р. залежить також і від характеру самого мовного повідомлення (логико-смислової структури мови, довжини і глибин фраз, коммуникативной насиченості мови і т. д.).
В. у. р. зумовлюється також і індивідуально-особовими особливостями що слухає або що читає: особливостями їх мислення (напр., гнучкість, продуктивність), пам'яті (напр., її об'єм, тип), спрямованості особистості, характеру установок і т. д. Див. Види мови, Мова, Мова усна.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua