На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Статський радник - цивільний чин V класу в Табелі про ранги. ЛАДАННОЕ - сорт донського вина з особливого "ладанного винограду". Гуяр - презирливу назву що сповідають іслам всіх не мусульман.

Фехнер (FECHNER) Густав Теодор


(19.04.1801, Нідерлаузіц - 18.11.1887, Лейпгиц) - німецький фізик, філософ і психолог, фундатор психофизики.
Біографія. У 1832-43 рр. - професор фізики в Лейпцигськом університеті. Після ряду досліджень послідовних образів, що викликаються спостереженням сонця, частково втратив зір, що примусило його залишити фізику і зайнятися філософією. Опублікував під псевдонімом "лікар Мізес" декілька сатиричних творів.
Дослідження. У своїх філософських роботах намагався зв'язати естественнонаучні підходи і вчення пантеїзму і панпсихизма. По його уявленнях, весь Всесвіт одушевлений і матеріальне є лише тіньовою стороною психічного. Прагнув обгрунтувати цю позицію експериментальними дослідженнями, в яких центральною проблемою було встановлення математичної залежності між психічним і фізичним. Ці дослідження знайшли своє вираження в роботі "Елементи психофизики" (Elemente der Psychophysik. Lpz., 1860), яка стала програмною для експериментальної психології, що зароджувалася. Розробив систему методів непрямого вимірювання відчуттів, зокрема розробив три класичних методи вимірювання порогів. Вивів основний психофизический закон, згідно з яким інтенсивність відчуття пропорційна логарифму величини подразника.
Твори. Die Tagesansicht gegenuber der Nachtansicht. Lpz., 1919;
Zend-Avesta oder uber die Dinge des Himmels und des Jenseits. Bd. 1-2, Lpz., 1922;
Vorschule der Asthetik. Bd. 1-2, Lpz., 1925

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua