На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ДИАМАНТ - друкарський шрифт, кегль - розмір - якого рівний 4 пунктам (біля 1,5 мм). 1132-1139. - Велике княження в Києві Ярополка Володимировича. Ієріофа - (завісь) (1Пар 2.18)-одна з дружин Хальова.

ФРЕЙМ

- 1. Мінімальний опис деякого явища, факту або об'єкта, що володіє властивістю цілісності: видалення з цього опису будь-якої складової приводить до того, що дане явище перестає правильно пізнаватися (класифікуватися).
2. Еталон, з яким порівнюються зображення, належні класифікації - фрейм-класифікатор.
Творець теорії фреймів - американський вчений в області інтелекту штучного М. Мінський. На його думку, процеси мислення базуються на численних структурах, що зберігаються в пам'яті даних - фреймів, за допомогою якого чоловік:
1) усвідомлює образи зорові - фрейми сприйняття візуального;
2) розуміє слова - фрейми семантичні;
3) розуміє міркування, дії - фрейми-сценарії;
4) розуміє оповідання - фрейми-розповіді.
Фрейм - це "ідеальний" образ реального предмета або явища, зручне спрощення дійсності. Його можна представити як мережа, що складається з вузлів і зв'язків між ними. У конкретній соціально-психологічній ситуації вузли можуть являти собою окремих людей або групу, а зв'язки можуть характеризувати ті або інакші відносини або впливи. За допомогою фреймів описується поведінка людей, характеризуються окремі вчинки і пр. Група фреймів може об'єднуватися в систему. Результати характерних дій відбиваються за допомогою трансформації між фреймами системи.
Фрейми застосовуються в психології соціальній, психології сприйняття, теорії распознания образів, при створенні інтелекту штучного, в програмуванні.

Джерело: vocabulary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua